PROGLAŠENJE NAJBOLJIH RIBOLOVACA HRVATSKE

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: SINIŠA SLAVINIĆ

Slavlje ribolova u Koprivnici

KOPRIVNICA (5. 3. 2022.) – Hrvatski športsko ribolovni savez organizirao je i ove godine svečano uručenje natjecateljskih trofeja najuspješnijim ekipama i pojedincima za ostvarene natjecateljske rezultate u 2022. godini. Ove godine najbolje ribolovce Hrvatske HŠRS je okupio u Koprivnici, gdje su u restoranu „Zrinski“ svečano uručeni brojni trofeji najboljim ribolovcima i ekipama koji su tijekom 2022. osvojili na domaćim prvenstvima neko od prva tri mjesta u deset ribolovnih disciplina, u ekipnom i pojedinačnom poretku, u kojima HŠRS organizira prvenstva Hrvatske u više natjecateljskih liga i u svim uzrasnim kategorijama.

Uz to na ovoj svečanosti HŠRS je uručio posebna priznanja članovima reprezentacije osoba s invaliditetom u lovu ribe udicom na plovak, koji su osvojili ekipni i pojedinačni naslov svjetskih prvaka, te svjetskim prvacima u šaranolovu i svjetskom doprvaku u bacačkim disciplinama. Ta priznanja su dobili svjetski šaranaški prvaci Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević, svjetski plovkaroški seniorski prvak Mihael Pongrac, svjetski plovkaroški prvak i doprvak za osobe s invaliditetom Zlatko Poparić i Mensur Rošić, te članovi reprezentacije Hrvatske osoba s invaliditetom, osvajači naslova svjetskih prvaka Ivica Bonino Hasan, Željko Kljajić, Nikola Geček, Dražen Filipović i Željko Geček, te svjetski doprvak u bacačkim dsciplinama Goran Ožbolt.

Predsjednik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, Vladimir Sever je tom prilikom kazao da je HŠRS jedini nacionalni savez u ovom dijelu Europe koji se na ovakav način, već desetak godina, odužuje svojim najboljim natjecateljima i organizira svečanu dodijelu priznanja za osvojeno neko od prva tri mjesta u državi.

To su vaši uspjesi, na koje smo svi ponosni, a želim vam da ostvarite još bolje ove godine, kazao je Sever.

Na svečanosti su bili nazočni gradonačenik Grada Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, predsjednik Županijskog ŠRS koprivničko-križevačkog Ivan Petak, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, načelnik općine Legrad Ivan Sabolić, predsjednik Zajednice sportva Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković, počasni tajnik HŠRS Tomislav Feldhofer i predsjednik HŠRS Vladimir Sever, koji su najboljima i uručili zaslužene trofeje, pehare i medalje, za ostvarene rezultate u prošlogodišnjoj sezoni.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana