RIBOLOV PASTRVE NA BRZIM VODAMA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: SINIŠA SLAVINIĆ

Boris Grubić prvak Hrvatske

KLANJEC – Ovogodišnje prvenstvo Hrvatske u ribolovu pastrve prirodnim mamcem na brzim vodama nije bilo nikad neizvjesnije. Do zadnjeg kola „u igri“ za osvajanje drugog i trećeg mjesta bilo je sedam natjecatelja, između kojih je bila razlika tek od jednog do tri boda. Od ostatka prvoligaškog društva odvojio se već u prvom kolu samo član SRD Smuđ Sisak, Boris Grubić. Boris je poveo od prvog kola i do kraja prvenstva s još jednim prvim mjestom te po dva druga i treća, uvjerljivo na kraju osvojio naslov prvaka Hrvatske s 12 bodova. Drugo mjesto sa 22 boda osvojio je Anđelo Orač (TPK Zagreb), a treće Saša Borošić (Smuđ Sisak). Uz njih mjesto u reprezentaciji, koja će sljedeće 2024. godine nastupiti na svjtskom prvenstvu u Italiji izborili su još Zlatko Poparić, Marko Minanov, Darko Pažulić i Siniša Slavinić.

Sva prvenstvena kola državnog prvenstva u pastrvaškom ribolovu prirodnim mancem na brzim vodama održana su na rijeci Sutli u predjelu Zelenjak gdje će se za dva tjedna (od 23. do 26. ožujka) loviti svjetsko prvenstvo u ovoj disciplini. Zbog toga su hrvatski natjecatelji odradili prvenstvo Hrvatske nešto ranije na četiri sektora rijeke na kojima će biti i sektori svjetskog prvenstva.

TABLICA PH 2023.

  1. Boris Grubić, Smuđ Sisak 12
  2. Anđelo Orač, TPK Zagreb 22
  3. Saša Borošić, Smuđ Sisak 27
  4. Zlatko Poparić, TPK Zagreb 28
  5. Marko Minanov, Smuđ Sisak 29
  6. Darko Pažulić, Peščenica Zagreb 29
  7. Siniša Slavinić, Česma Bjelovar 33
  8. Darko Jurešić, Smuđ Sisak 35
  9. Damir Habunek, Peščenica Zagreb 38
  10. Željko Kljajić, Peščenica Zagreb 52
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana