PRVA HRVATSKA RIBOLOVNA LIGA

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : ŠTUKA TORČEC

Čakovčani hitaju prema naslovu prvaka

BILJE (9. i 10. 7. 2022.) – Ekipa TSH Sensas Matchfishing Čakovec sigurnim korakom hita prema naslovu prvaka Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak. Slavili su na nedavno održanom sedmom i osmom kolu Prve hrvatske ribolovne lige na staroj Dravi u Bilju. S uvjerljivih 14 bodova su na čelu tablice, trinaest bodova razlike u odnosu na drugoplasirane Sunjane (Bjelka GME Garbolino), odnosno 19 bodova u odnosu na trećeplasranu ekipu Ilove iz Garešnice, koja se uspješno drži na vrhu tablice. Podsjetimo do sada su Čakovčani, u osam kola uknjižili pet prvih te po jedno drugo, treće i četvrto mjesto. Po mnogima, nema im premca i vjerojatno su već sada, četiri kola prije kraja prvenstva, teško dostižni, ako ne i nedostižni ostatku društva s vrha tablice u borbi za naslov prvaka.

Kao što već rekosmo, Čakovčani su bili prvi i u sedmom i u osmom kolu. U osmom kolu dečki iz TSH Sensas Matchfishing zabilježili su čak tri jedinice. Prvaci u sektorima bili su Alan Perko, Sandi Matijašević i Željko Raženj, dok je četvrti član ekipe Želimir Pavlic bio jedanaesti u sektoru. Respektabilan skor!

Do kraja prvenstva Hrvatske u najelitnijem rangu natjecanja hrvatskih ribolovaca još su četiri kola i to na najpoznatijim stazama, bar što se tiče plovkaroškog ribolova. Poslije staze u Bilju, na kojoj će se u rujnu održati ovogodišnje svjetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak, hrvatski „ribolovni cirkus“ seli se 27. i 28. kolovoza na stazu kanala Sv. Marija, gdje je 2014. održano SP, a zatim 24. i 25. rujna na jezero Banova Jaruga, gdje su svojevremeno održana svjetska prvenstva za juniore i žene. Uglavnom u ta zadnja četiri „el klasika“ sve će biti jasno što se tiče pitanja tko će od pojedinaca ući u reprezentaciju Hrvatske, dok, što se naslova ekipnog prvaka Hrvatske tiče, TSH Sensas Matchfishing Čakovec, vjerojatno nema konkurencije.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Ono što je već sada izvjesnije, poslije osam održanih kola prvenstva Hrvatske jesu ekipe koje su na začelju i koje su u sigurnoj zoni ispadanja (Sava Županja, Som Kotoriba, Šaran Zaprešić, Klen Majur).

Na staroj Dravi u Bilju bio je jako težak ribolov. Lovljeno je na stazi na kojoj dvije godine nije bilo natjecanja. Na pojedinim mjestima se od trave nije moglo loviti, a što se tehnike tiče, trebalo se odlučiti loviti matchom ili direktašem kedera i sitnu ribu.

Pojedinačno na čelu tablice je naš svjetski prvak Alan Perko (TSH Sensas Matchfishing) sa 16 bodova, koji je u dosadašnjih osam kola zabilježio četiri prva i četiri treća mjesta. Najbolji je bio u svom sektoru i u osmom kolu. Na prvenstvenoj tablici slijede ga: 2. Matija Kraševac, Topfishing Garbolino Zagreb sa 18 bodova, 3. Dejan Vondrak, Bjelka GME Garbolino Sunja sa 26,5 bodova, 4. Sandi Matijašević, TSH Sensas Matchfishing Čakovec sa 27 bodova i 5. Mario Pejaković, Bjelka GME Garbolino Sunja sa 29 bodova.

TABLICA PRVE LIGE

  1. TSH Sensas Matchfishing Čakovec 14
  2. Bjelka GME Garbolino Sunja 27
  3. Ilova Garešnica 33
  4. Klen Colmic Sveta Marija 35
  5. Varaždin Interland VDE 44
  6. Štuka Colmic Torčec 48
  7. Topfishing Garbolino Zagreb 57
  8. Mura Mursko Središće 65
  9. Sava Županja 74
  10. Som Kotoriba 75
  11. Šaran Petar šport Zaprešić
  12. Klen Majur 76

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana