PRVA HRVATSKA RIBOLOVNA LIGA UDICOM NA PLOVAK

3 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: FACEBOOK

Poslije dva kola vode Zaprešćani

GAREŠNICA (27. i 28. 4.) – Prvim i drugim kolom startala je Prva hrvatska ribolovna liga. Naše najelitnije natjecanje okuplja 12 najboljih ekipa koje su u subotu i nedjelju po lijepom i vrućem vremenu ukrstile štapove na jezeru Skresovi u Garešnici, koje se i ovaj put pokazao kao vrhunska natjecateljska staza, kako svojom infrastrukturom, tako i ribom. Uglavnom je lovljena babuška i keder, a bonus ribe su bili krupni šarani. Lovio se i štekom i direktašima, a i match tehnikom.
Ekipa TSH Sensas Som Si. Čakovec (Željko Raženj, Alan Perko, Mario Matić i Aleksandar Jug) je u prvom kolu uvjerljivo osvojila prvo mjesto sa 14 sektorskih bodova sa skorom: 1-4-7-2. Željko Raženj je bio i prvak staze, pobjedivši u sektoru sa 16190 grama ribe. Drugo mjesto osvojili su domaćini, ekipa Ilove Garešnica, koji su dobro iskoristili domaću vodu i poslije naslova prvaka Kupa jadransko-podunavskih zemalja najavili su borbu za sam vrh u ovogodišnjem izdanju Prve lige. Garešničani su u prvom kolu osvojili drugo mjesto sa 20 bodova i sektorskim skorom: 9-1-2-8. Treći su bili ribolovci Šaran Petar Športa iz Zaprešića, koji su veoma dobro odlovili prvo kolo, a još bolje drugo, dan kasnije, kada su bili drugi. Tako su sa 5 bodova (3-2) zasjeli na prvo mjesto prvenstven tablice s bodom prednosti ispred ekipe TSH Sensas Som Si. Čakovec (1-5), koja je u drugom kolu bila peta. U drugom kolu prvo mjesto osvojila je ekipa Bjelka GME Garbolino iz Sunje, jedne od najdugovječnijih ekipa u prvoligaškom društvu. Sunjani (Mario Pejaković, Domagoj Ceković, Dejan Vondrak i Dino Hrenar, koji je ušao umjesto Marijana Jurića) su bili prvi sa sektorskim skorom: 3-2-5-11. Treće mjesto je osvojila ekipa Rak Topfishing Garbolino Rakitje, dok je domaća Ilova drugi dan bila četvrta i s tim rezultatom u konačnici je poslije dva kola i na trećem mjestu u prvenstvu. U drugom kolu najbolji rezultat pojednačno na stazi je ostvario je Željko Baltić iz ekipe Šaran Petar Šport Zaprešić.


U pojedinačnom poretku poslije dva kola u vodstvu je Mario Pejaković, član Bjelke GME Garbolino Sunja, koji je očito raspoložen i odlično pripremljen ušao u ovgoidšnje prvenstvo s obzirom da je na Skreosvima uknjižio dvije jedinice, dva prva sektorska mjesta i ima 2 boda. S dva boda „zaostatka“ iza njega je Matija Lončar, Štuka Colmic Torčec sa 4 boda (1-3), dok je treći Renato Hynek, član garešničke Ilove isto s 4 boda (1-3), ali sa slabijom kilažom ukupno ulovljene ribe.
Vrhovni sudac u prvom kolu je bio Goran Kelava, a u drugom Nikola Raguž. Obojica su veoma dobro odradili svoj dio posla.
Liga i ove godine ima 12 kola, tako da je još dug put u borbi za naslov prvaka Hrvatske. Prvenstvo se nastavlja krajem svibnja, 25. i 26. 5. kada su na rasporedu treće i četvrto kolo na Bosutu u Vinkovcima.

TABLICA PRVE HRL

  1. Šaran Petar Šport Zaprešić 5
  2. TSH Sensas Som Si. Čakovec 6
  3. Ilova Garešnica 6
  4. Bjelka GME Garbolino Sunja 7
  5. Štuka Colmic Torčec 13
  6. Rak Topfishing Garbolino Rakitje 14
  7. Varaždin Interland VDE Varaždin 14
  8. Sava Županja 16
  9. Klen Colmic Sveta Marija 17
  10. Linjak Palovec 17
  11. Bistra Repaš 20
  12. Udica Donji Miholjac 21

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana