PRVA HRVATSKA RIBOLOVNA LIGA UDICOM NA PLOVAK

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: INTERNET

Čakovčani sigurnim korakom prema novom naslovu

KOPRIVNICA (8. i 9. 7.) – Na jezeru Jegeniš u subotu i nedjelju snage su odmjerili najbolji plovkaroši Hrvatske. Sedmo i osmo kolo prvenstva Hrvatske lovljeni su po velikoj vrućini i pod suncem koje je nemilosrdno pržilo. Oba kola protekla su u znaku kederaja. Vodeća ekipa prvenstva TSH Sensas Matchfishing Čakovec pokazala je da joj nema premca ni u takvom ribolovu. Čakovčani su u sedmom kolu bili prvi, a u osmom drugi. Tako su još bolje učvrstili vodeću poziciju i povećali bodovnu razliku ispred drugoplasirane ekipe Bjelka GME Garbolino Sunja. Rječju, Čakovčani sigurnim i velikim koracima koračaju do novog naslova prvaka Hrvatske. Do kraja prvenstva preostala su još četiri kola (26. i 27. 8. Banova Jaruga i 23. i 24. 9. Varaždin) i nema sumnje da će Čakovčani napraviti sve da zadrže dosadašnji tempo nastupa (1-1-4-3-1-3-1-2) i dođu do nove titule.

Očito će se neizvjesnija borba voditi za drugo i treće mjesto između tenutno drugoplasirane Bjelke GME Garblino Sunja i trećeplasirane ekipe Rak Topfishing Garbolino Rakitje između kojih je sedam bodova razlike, a šanse da se ubace među tri ekipe imaju i četvroplasirana ekipa Varaždin Interland VDE, koja je bila u osmom kolu prva i sada ima 45 bodova, te petoplasirana ekipa Ilova Garešnica koja ima 46 bodova.

Predstojeća četiri kola donijet će i rasplet na začelju prvenstvene tablice, iako je polako sve izvjesnije koje će ekipe morati napustiti društvo najboljih.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

U pojedinačnom poretku, kako se prvenstvena sezona bliži kraju, sve je izglednije da će dogodinu 90 posto reprezentacije činiti članovi ekipe TSH Sensas Matchfihing Čakovec. Član čakovečke ekipe, svjetski prvak iz 2019. Alan Perko i dalje je na čelu prvenstvene tablice sa 27 bodova, ispred klupskog kolege Sandija Matijaševića (28). Na trećoj poziciji je Matija Kraševac. Rak Topfishing Garbolino Rakitje s 30 bodova, koliko ima i četvrto plasirnai Željko Raženj iz ekipe TSH Sensas Matchfishing Čakovec. Trenutno petoplsirani je još jedan Čakovanin, Filip Halić s 31 bodom.

TABLICA PRVE LIGE

 1. TSH Sensas Matchfishng Čakovec 16
 2. Bjelka GME Garbolino Sunja 30
 3. Rak Topfishing Garbolino Raktje 37
 4. Varaždin Itnerland VDE 45
 5. Ilova Garešnica 46
 6. Udica Donji Miholjac 47
 7. Klen Colmic Sveta Marija 57
 8. Bistra Repaš 60
 9. Štuka Colmic Torčec 64
 10. Amur Interland Darda 68
 11. Klen Majur 77
 12. Mura Mursko Središće 77

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana