PRVA RIBLOVNA LIGA U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: TSH SENSAN MATCHFISHING

Čakovčani i Perko prvaci Hrvatske

KUTINA (24. i 25. 9. 2022.) – Završeno je ovogodišnje izdanje Prve hrvatske ribolovne lige u lovu ribe udicom na plovak. Iza ribolovaca dvanaest klubova dugih je i napornih dvanaest kola lige. Dva zadnja lovljena su na jezeru Banova Jaruga. Na banovskom jezeru ribolovci TSH Sensas Matchfishing Čakovec, u dva zadnja kola, potvrdili su naslov najboljih u Hrvatskoj. Čakovčani su od početka do kraja bili na čelu tablice i uvjerljivo su osvojili ovogodišnji naslov prvaka Hrvatske odnosno Prve lige. Startali su s prvim mjestom, a u zadnja dva kola s trećim i četvrtim mjestom potvrdili su da su najbolji u zemlji. U dvanaest kola šest puta su osvajali prvo mjesto, jednom su bili drugi, tri puta treći, te dva puta četvti i jednom peti. Dakle, stalno su bili u vrhu. Nisu imali oscilacija tijekom sezone, kao neki ostali klubovi u društvu najboljih. Iza sebe su ostavili s 13 bodova razlike ekipu Bjelke Colmic GME Garbolono Sunja, koja je osvojila drugo mjesto, dok su treći u Hrvatskoj ribolovci Klen Colmica iz Svete Nedjelje. Konstantno dobrim nastupima Svetonedjeljčani u zadnja četiri kola, može se reći tiho su se prišuljali do sada treće odnosno četvrtoplasiranim dečkima iz Ilove Garešnica i petekli ih „u finišu“. Garešničani su na neki način gubitnici ovogodišnje lige iako su ispunili plan – opstanak u ligi i plasman u vrhu. Naime, „tek dobrim“ nastupima u zadnja četiri kola ispustili su visok plasman i postolje, osvojivši na kraju peto mjesto.

U šestom kolu lige pobjedila je ekipa Topfishing Garbolino Zagreb, koja se u konačnici uspjela popeti do šestog mjesta. Zlatna sredina! No Zagrebčani po kvaliteti mogu više. Na sedmom mjestu prvenstvene tablice je ekipa Klena iz Majura, koja je bila najbolja u jedanaestom kolu na jezeru Banova.

Ekipa TSH Sensas Matchfishing bit će dogodine tako naš predstavnik na Svjetskom klupskom prvenstvu u Poljskoj.

Ligu napuštaju tri najslabije ekipe. To su Sava Županja, Som Kotoriba i Šaran Petar Šport Zaprešić umjesto kojih će u društvo najboljih ući prvaci tri Druge HRL.

U pojednačnom poretku lige borba za naslov najboljeg u Hrvatskoj i ulazak u reprezentaciju bila je neizvjesna sve do samog kraja. Na kraju je naslov prvaka Hrvatske osvojio Alan Perko, član TSH Sensas Matchfishing Čakovec sa 29 bodova. Svjetski seniorski prvak iz 2019. odlično je odlovio dvanaeest kola u konkurenciji odličnih ribolovaca koji su mu stalno „puhali“ za vrat. Može se reći da Prva liga u tom smislu nije bila nikad jača.

Alan je poveo u ovogodišnjem prvenstvu s dva prva mjesta, a u zadnja dva kola je osvojio drugo i treće sektorsko mjesto. U dvanaest kola šest je puta bio prvi, jednom drugi, pet puta treći, te jednom sedmi. U stopu ga je pratio Matija Krašavac, član Zagreb Topfishing Garbolino ekipe koji je na kraju osvojio 30 bodova, dok je treći u zemlji sa 39 bodova Mario Pejaković, član Bjelke GME Garbolino Sunja. Uz njih mjesto u reprezentaciji izborili su i četvrto i peto plasirani Željko Raženj (TSH Sensas Matchfishing Čakovec) sa 49,5 bodova i Dejan Vondrak (Bjelka GME Garbolino Sunja) s 51,5 bodova, te kao rezerva Želimir Pavlić (TSH Sensas Matchfishing Čakovec) s 53 boda.

Spomenimo da reprezentaciju Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak 2023. očekuje nastup na svjetskom seniorskom prvenstvu u Španjolskoj.

TABLICA PRVE LIGE 2022.

  1. TSH Sensas Matchfishing Čakovec 29
  2. Bjelka GME Garbolino Sunja 40
  3. Klen Colmic Sveta Marija 62
  4. Interland VDE Varaždin 62
  5. Ilova Garešnica 64
  6. Topfshing Garbolino Zagreb 70
  7. Klen Majur 87
  8. Štuka Colmic Torčec 94
  9. Mura Mursko Središće 98
  10. Sava Županja 104
  11. Som Kotoriba 111
  12. Šaran Petar Šport Zaprešić 115
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana