PRVA RIBOLOVNA LIGA U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: INTERNET

Čakovčani uvjerljivo u vodstvu

BILJE (6. i 7. 5.) – Branitelji naslova prvaka Hrvatske, ekipa TSH Sensas Matchfishing Čakovec, uvjerljivo je zasjela na čelo prvenstvene tablice i u ovogodišnjem prvenstvu. Poslije četri održana kola Prve hrvatske lige u lovu ribe udicom na plovak Čakovčani uvjerljivo vode s 9 bodova. Poslije dva prva mjesta u prva dva kola, odigrali su veoma dobru partiju i na stazi svjetskog prvenstva u Blju, na staroj Dravi, gdje je lovljeno treće i četvrto kolo Prve lige. U teškom ribolovu, u kojem se, od sektora do sektora i od pozicije do pozicije, lovilo više – manje uglavnom sitne ribe, kedera, Čakovčani su „provoligaški“ i ujednačeno odlovili oba kola, tako da su u trećem osvojili četvrto, a u četvrtom treće mjesto.

U trećem kolu prvo mjsto osvojila je ekipa Varaždin Interlanda, dok su u četvrtom kolu slavili ribolovci Udice Donji Miholjac.

Na čelu tablice su Čakovčani sa 9 bodova, koji sada s osam bodova razlike bježe ekipama iz Rakitja, Donjeg Miholjca i Sunje, koje su se sa po 17 bodova “našlihtale“ od drugog do četvrtog mjesta.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

U pojedinačnom poretku na čelu tablice je i dalje, svjetski plovkaroški prvak iz 2019. godine, Alan Perko, TSH Sensas Matchfshing Čakovec. Perko je do sada uknjižio dva prva, te treće i drugo mjesto u zadnja dva kola u Bilju i ima uvjerljivih sedam bodva na tablici. Slijedi ga Dejan Vondrak, Bjelka GME Sunja, koji je u na staroj Dravi, poslije petog i drugog mjesta na Bosutu, bio prvi i četvrti u sektoru, pa sada ima ukupno 12 bodova. Na trećoj poziciji trenutno je Sandi Matijašević, TSH Sensas Matchfishing Čakovec sa 14 bodova, a na četvrtu se popeo aktualni svjetski prvak Mihael Pongrac, Klen Colmic Sveta Marija. Mihael je loše startao ove godine u prvenstvu u Vinkovcima s 11. mjestom u sektoru, no onda je pokazao svu raskoš svog talenta u drugom kolu na Bosutu kada je bio prvi, da bi sada u trećm i četvrtom kolu, na staroj Dravi odlično odlovio s drugim i prvim sektorskim plasmanom, ulovivši 3591 odnosno 2227 grama kedera. Pongrac za sada ima 15 bodova i s bodom razlike bježi petoplasiranom Tomislavu Šormanu, Udica Donji Miholjac, koji ima 16 bodova.

Pred prvoligaškim društvom još je veći dio prvenstva, tako da će u prvenstvu još biti svega i svačega, te još dosta promjena na prvenstvemoj tablici. Vjerojatno manje u vrhu, gdje je sve jasnije kojih će se pet ekipa boriti za vrh. Najzanimljivije će biti u sredini tablice gdje će se voditi borba između nekoliko ekipa za opstanak i ostanak u ligi, odnosno priključak u gornju polovicu tablice. Poslije četiri kola, čini se već je prilično jasno kojoj ekipi(ma) se ne piše dobro i koje se polako „betoniraju“ na dnu tablice.

Do kraja prvenstva preostalo je još osam kola, a sljedeća dva, peto i šesto su na rasporedu u lipnju, kada će 10. i 11. najbolji hrvatski plovkaroši ukrstiti štapve na Rakitju.

TABLICA PRVE HRL

  1. TSH Sensas Matchfishing Čakovec 9
  2. Rak Topfishing Garbolino Rakitje 17
  3. Udica Donji Miholjac 17
  4. Bjelka GME Garbolino Sunja 17
  5. Klen Colmic Sveta Marija 22
  6. Varaždin Interland VDE 26
  7. Ilova Garešnica 26
  8. Amur Interland Darda 29
  9. Klen Majur 34
  10. Mura Mursko Središće 35
  11. Štuka Colmic Torčec 39
  12. Bistra Repaš 41

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana