U-21 brod

2 min read

Piše: Arsen

DŠM “3.Maj” iz Rijeke bilo je domaćin Međužupanijskog prvenstva za kategoriju U-21 u lovu štapom iz usidrene brodice u razdoblju od 5.- 7.5 2023. Na natjecanju je bilo prisutno 48 natjecatelja iz raznih županija Hrvatske koji su tražili plasman na Državno Prvenstvo što će se održati u drugoj polovici mjeseca svibnja na Korčuli.

Petnaest natjecatelja je ostvarilo pravo sudjelovanja na ovom natjecanju po prošlogodišnjem plasmanu na Međužupanijskom prvenstvu održanom u Kaštelima, dok su ostali plasman ostvarili dobrim rezultatima na ovogodišnjim Županijskim natjecanjima održanim u prvoj polovici travnja.

Što se tiče zone lova, ona je obuhvaćala akvatorij ispred Kantride prema riječko luci prvoga dana,odnosno do uvale Kostanj prema Opatiji drugoga dana.

Lovilo se na malim dubinama pa sve do nekih četrdesetak metara dubine. Najčešći ulovi su bili arbuni, batoglavci,gire,bugve, šaruni i fratri.Kao mamac su se koristile dagnje i lignje. Predvezi su bili dugački do 70 cm izrađeni od fluorocarbona,udice veličine od 6 do 10. Koristili su se štapovi sa izmjenjivim vrhovima najčešće dužine od pet metara.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva


Treba napomenuti da su prije početka prvoga lova kod nekih natjecatelja pronađene manje udice od dozvoljenih pa su isti diskvalificirani za prvi dan ribolova.
Oba dva dana vrijeme je bilo idealno za ribolov. Lovilo se po mirnom i toplom vremenu.
Nakon prvog lova u vodstvu je bio Antonio Rek ( ŠRD “TUNERA” Jadranovo ) koji je ulovio 2495 grama.
Drugog dana natjecanja ulovi su bili bolji. Milan Rukavina ( KŠRM “BURA” Karlobag) je sa 4879 grama bio uvjerljivi pobjednik dana.
Nakon dva dana ribolova u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Milan Rukavina ( KŠRM “BURA” Karlobag ), drugi je bio Antonio Rek ( ŠRD “TUNERA” Jadranovo ), dok je treće mjesto zauzeo Luka Karabatić ( ŠRD “GOF” Rogoznica ).


U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je zauzela ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 ( Dominik Ferjančić i Luka Mužanović ). Druga je bila ekipa ŠRD “TUNERA” Jadranovo 1 ( Antonio Rek i David G. Jurotić ), dok je treća bila ekipa ŠRD “LOVRATA” Krk 1 ( Leon Bajčić i Tomas Lukarić ).


Najveću ribu natjecanja ulovio je Luka Hajdaraj iz ŠRD “KANTRIDA” RIJEKA, i to pica teškog 549 grama.
Za dva tjedna slijedi Državno Prvenstvo na Korčuli gdje osim državnog prvaka ćemo dobiti i kandidate za razigravanje za popunu reprezentacije za 2024.godinu.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana