SP U-21 i U-16

3 min read

Piše: Arsen

REPREZENTACIJA U-16 NAKON VELIKOG PREOKRETA UZELA SREBRO

Ove je godine nizozemski grad Domburg bio domaćin SP-a za kategorije U-21 i U-16 koji love sa obale u razdoblju od 14.10-21.10.2023.
Hrvatska je nastupila u obje kategorije nadajući se dobrim rezultatima budući da su kroz godine dečki skupili mnogo iskustva na raznim svjetskim prvenstvima.
Pod vodstvom izbornika Luke Bučevića i trenera Dilana Milete za reprezentaciju U-16 su nastupili Antonio Gršković, Mauro Tubaković, Luko Pavičević, Petar Pobar, Marko Kelam i Dinko Klarić.
Izbornik Dubravko Pejdo i trener Patrik Toma vodili su ekipu U-21 koju su činili Luka Hajdaraj, Teo Hajdaraj, Josip Taraš, Domagoj Pribilović, Ivan Pribilović i Tonko Pavičević.
Što se tiče ribolovnih zona,one su bile smještene u okolici grada Domburga.
Službeni dio natjecanja su činila službeni trening i četiri lova ,svaki u trajanju od četiri sata.
Plaže su bile plitke, a more jako mutno uz prisutnu jaku struju. Velike su razlike bile u plimi i oseci tako da su se natjecatelji morali premjestit i za nekoliko stotina metara u toku ribolova. Sva im je oprema bila na kolicima. Štapovi su bili trodjelni, akcije do 250 gr. Koristitili su se debeli predvezi kod kojih je osnova bila do 0.60 mm. Udice koje su se koristile su bile model Aberdeen veličine 6 i 4. Olova su bila teška i nerijetko je bio potreban tkz. Spike (kao malo sidro) težine i preko 150 gr. Ribolov je tražio daleke izbačaje budući da se veći dio natjecanja odvijao u trenutku kad je bila oseka i riba je bila daleko. Kao mamac su se koristili crvi (lugworm i ragworm). Lovili su se iverci, listovi, pišmolji, brancini i neke vrste morskih pasa.Bodovala se dužina ribe,tako da za svaki centimetar dužine ulovljenog važećeg primjeraka se dobivao jedan bod, plus još 10 bodova za svaki ulovljeni primjerak.
Vremenski uvjeti su bili tipični za onaj dio Evrope; od lijepog vremena pa sve do jake kiše i olujnog vjetra.
Na kraju natjecanja, u kategoriji U -16 titulu svjetskog prvaka je osvojio Curtis Driver iz Engleske, ispred portugalca Tiaga Correie i Irca Nathana de Kleera. Odlične plasmane su ostvarili naši Petar Pobar ( 6.mjesto ), Antonio Gršković ( 9.mjesto) i Luko Pavičević (10.mjesto).

U ekipnoj konkurenciji zlato je pripalo Irskoj, srebrna je bila Hrvatska koja je nakon prvog dana natjecanja bila zadnja i tako napravila pravi sportski podvig. Francuska je zauzela 3.mjesto u konkurenciji 8 reprezentacija.
U kunkurenciji U-21 prvo mjesto je osvojio nizozemac Matthias Baas, drugi je bio talijan Gabriele Piraneo, a treći još jedan Talijan Danilo Galimi. Odličan je bio naš Teo Hajdaraj (4.mjesto).
U ekipnoj konkurenciji prva je bila Italija, druga je Španjolska, dok je treće mjesto zauzela Engleska u konkurenciji 8 reprezentacija. Hrvatska je na kraju zauzela 4.mjesto.

REZULTATI POJEDINAČNO U-16

  1. CURTIS DRIVER (ENGLESKA) – 27 neg. bodova
  2. TIAGO CORREIA (PORTUGAL) – 32 neg.bodova
  3. NATHAN DE KLEER ( IRSKA ) – 36 neg.bodova

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
  1. PETAR POBAR
  2. ANTONIO GRŠKOVIĆ
  3. LUKO PAVIČEVIĆ
  4. MARKO KELAM
  5. MAURO TUBAKOVIĆ

REZULTATI EKIPNO U-16

  1. IRSKA – 10 neg.bodova
  2. HRVATSKA – 14 neg.bodova
  3. FRANCUSKA – 15 neg.bodova

REZULTATI POJEDINAČNO U-21

  1. MATTHIAS BAAS (NIZOZEMSKA) – 35 neg.bodova
  2. GABRIELE PIRANEO (ITALIJA) – 37 neg.bodova
  3. DANILO GALIMI (ITALIJA) – 37 neg.bodova
  4. TEO HAJDARAJ
  5. TONKO PAVIČEVIĆ
  6. JOSIP TARAŠ
  7. DOMAGOJ PRIBILOVIĆ
  8. LUKA HAJDARAJ

REZULTATI EKIPNO

  1. ITALIJA – 9 neg.bodova
  2. ŠPANJOLSKA – 14 neg.bodova
  3. ENGLESKA – 15 neg.bodova
  4. HRVATSKA – 17 neg.bodova

Iduće će godine, u listopadu, ove dvije reprezentacije nastupiti u Irskoj,gdje ih opet očekuju drukčiji i teški uvjeti za ribolov. Rogi!!!

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana