PRVA RIBOLOVNA LIGA UDICOM NA PLOVAK

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: INTERNET

Čakovčani sigurnim korakom prema novom naslovu

SVETA NEDJELJA (10. i 11. 6.) – Na jezeru Finzula u Rakitju najbolji hrvatski plovkaroši odlovili su u subotu i nedjelju peto i šesto kolo Prve lige u lovu ribe udicom na plovak. Pola prvenstva Hrvatske je iza dvanaest seniorskih ekipa. Jezero Finzula se pokazalo i ovaj put kao veoma zanimljiva natjecateljska staza na kojoj se lovio keder i krupna deverika i šaran. Match tehnika je bila odlučujuća. Lovilo se na pedesetak metara od obale teškim wagllerima (do 30 g). Seniorska ekipa TSH Sensas Matchfishing Čakovec nastavila je s odličnim rezultatima i na Finzuli.

U petom kolu Čakovčani su osvojili prvo mjesto dok su u šestom bili treći. S dosadašnja dva prva, te četvrtim i trećim mjestom i dalje su vodeći u prvenstvu sa 13 bodova. Slijedi ih uspješno ekipa Rak Topfishing Garbolino Rakitje, koji su na Finzuli uknjižili dva druga mjesta i sa 21 bodom su na drugoj poziciji. Ekipa Bjelka GME Garbolino Sunja, zahvaljujući kontinuirano dobrim nastupima tijekom prvenstva, došetala se i tiho popela na treću poziciju na prvenstvenoj ljestvici. U dosadašnjem prvenstvu Sunjani su bili osmi, drugi, treći, četvrti i na Finzuli treći i četvrti i sada imaju 24 boda. Pravo iznenađenje u šestom kolu priredili su Garešničani. ŠRD Ilova iz Garešnice je poslije veoma dobrog nastupa u petom kolu i osvojenog četvrtog mjesta u šestom kolu uvjerljvo osvojila prvo mjesto sa četiri sektorske pobjede. Koliko me služi sjećanje to je prvi put u povijesti prvenstva i Prve ribolovne lige da su sva četvorica natjecatelja iz iste ekipe u svojim sektorima osvojili prva mjesta. Četiri asa bili su: Dražen Bengez (17.331 g), Renato Hynek (16.884), Josip Kutlić (30.443) i Dražen Štajduhar (5.593).

U pojedinačnoj konkurenciji na čelu prvenstvene tablice i dalje je izvrsni Alan Perko, svjetski plovkaroški prvak. Ovaj vanserijsi natjecatelj iz Čakovca, poslije dva prva, trećeg i drugog mjesta, na Finzuli je bio dva puta peti. Trenutno ima 17 bodova, četiri razlike, od drugoplasiranog Martina Vrčkovića, Rak Rakitje koji ima 21 boda. Vrković je u petom kolu bio prvi u svom sektoru sa 11.033 grama dok je u šestom kolu bio drugi. Odličnim nastupima u petom i šestom kolu, u kojima je dva puta osvajao prvo mjesto u sektoru, na treću poziciju prvenstvene tablice popeo se Josip Kutlić, Ilova Garešnica. Kutlić je u šestom kolu bio prvak sektora i staze s čak 30.443 grama ribe. Kutlić ima 22 boda. Na petoj poziciji trenutno je Željko Raženj, TSH Sensas Matchfishing Čakovec sa 23 boda, a na petom klupski mu kolega Sandi Matijašević sa 24 boda.
Prvenstvo se nastavlja početkom srpnja kada su, 8. i 9. srpnja na rasporedu sedmo i osmo kolo Prve HRL na jezeru Jegeniš.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

TABLICA PRVE LIGE

 1. TSH Sensas Matchfishing Čakovec 13
 2. Rak Topfishing Garbolino Rakitje 21
 3. Bjelka GME Garbolino Sunja 24
 4. Ilova Garešnica 31
 5. Udica Donji Miholjac 35
 6. Varaždin Interland VDE 38
 7. Klen Colmic Sveta Marija 39
 8. Amur Interland Darda 48
 9. Bistra Repaš 53
 10. Klen Majur 54
 11. Mura Mursko Središće 56
 12. Štuka Colmic Torčec 56

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana