KUP JADRANSKO PODUNAVSKIH ZEMALJA U MUŠIČARENJU

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: IVAN KORHNER, MUŠIČAR

Nastupilo 18 ekipa iz šest zemalja

KONJIC – Od 9. do 11. lipnja na Neretvi u Konjicu (Glavatičevo) održan je 13. Kup jadransko podunavskih zemalja u mušičarenju. Nastupilo je 18 ekipa (54 mušičara) iz Slovenije, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Hrvatsku su predstavljale tri ekipe.

U ekipnom poretku prvo mjesto osvojila je ekipa SRD Banja Luka 1 sa 35 bodova. Drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRK Kolašin iz Crne Gore (37), a treće RD Bled iz Slovenije (47). Od hrvatskih predstavnika najbolje plasirani su bili mušičari ekipe Cetina 2 iz Sinja (66) koji su osvojili peto mjesto. Ekipa Cetina 1 osvojila je 13. mjesto dok je treća hrvatska ekipa ŠRD Ogulin osvojila 18. mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciju pobijedio je Matijaž Tirović iz ekipe RD Bled, Slovenija. Drugo mjesto osvojio je Saša Jeremić, Banja Luka (10), a treće njegov klupski kolega Tomislav Prštalo (10).

Od hrvatskih predstavnika najbolji pojedinačni rezultat ostvario je Sinjanin Josip Jenjić, koji je osvojio 11. mjesto.
Organizator 13. kupa Jadransko Podunavskih zemalja u mušičarenju bio je Sportsko ribolovni savez BiH, a domaćin OSR Konjic koja je organizirala natjecanje. Podsjetimo da će ovaj mjesec, od 30. lipnja do 2. srpnja bosanskohercegovački ribolovni savez odnosno RAJP asocijacija jadransko-podunavskih zemalja biti domaćin Kupa jadransko-podunavskih zemalja i u spin ribolovu. Dvodnevna nadmetanja održat će se na poznatj stazi Željeznica u Sarajevu.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana