PRVENSTVO HRVATSKE MASTER, VETERANI

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: SINIŠA SLAVINIĆ I ARHIVA

Štajduhar i Haršić u vodstvu

BANOVA JARUGA (2. i 3. 9.) – Na jezeru Pakra II odlovljeno je peto i šesto kolo prvenstva Hrvatske u jedinstvenim pojedinačnim ligama u kategorijama master i veterani u lovu ribe udicom na plovak. Nekih značajnijih promjena u poretku poslije šest kola ni u ligi mlađih veterana i veterana nije bilo.

Odluka u zadnja dva kola u Žabniku

U kategoriji master Dražen Štajduhar, Ilova Garešnica i dalje je u vodstvu. U petom kolu je bio drugi u svom podsektoru, a u šestom peti. Podsjetimo u dosadašnjem tijeku prvenstva u kolima lige na jezerima u Ivancu i Garešnici Štaco je bio drugi, peti, pa opet drugi i u četvrtom kolu prvi. Ukupno ima 14,5 bodova i za dva boda bježi drugoplasiranom na tablici Marijanu Mutaku, Mura Mursko Središće, koji ima 16,5 bodova, dok je na trećoj poziciji Ivica Vrabec, Peski Đurđevac sa 18 bodova. U petom kolu najbolji na staz jezera Pakra II bio je Marijan Jurić, Bjelka Sunja koji je ulovio 11.025 grama ribe. Marijan je trenutno deveti u prvenstvu i „u igri“ je za plasman među pet najboljih odnosno reprezentaciju koja će dogodine nastupiti na SP u Bugarskoj gdje će biti i SP za veterane. No, trebao bi perfektno, s visokim plasmanima odloviti zadnja dva kola, koja su na rasporedu 7. i 8. listopada na staroj Muri Žabnik.U šestom kolu Master lige Hrvatske najbolji je bio Darko Sedlar, Rak Rakitje, trenutno četvrtoplasirani. Darko je u svom podsektoru ulovio 11.915 grama ribe.

Ove godine u master ligi natjeću se 22 ribolovca.

TABLICA MASTER

  1. Dražen Štakjuhar, Ilova Garešnica 14,5
  2. Marijan Mutak, Mura Mursko Središće 16,5
  3. Ivica Vrabec, Peski Đurđevac 18
  4. Darko Sedlar, Rak Raktije 20,5
  5. Željko Trčak, TPK Zagreb 21,5

Kod veterana uvjerljivo vodi Haršić

U kategoriji veterana ove godine natjeće se 19 ribolovaca. Poslije šest kola u uvjerljivom vodstvu je Pero Haršić, Mrena Nova Gradiška, koji je do sada na kolima lige u Ivancu i Garešnici bio dva puta drugi i dva puta prvi, da bi u subotnjem i nedjeljnom kolu na jezeru Pakra II u Banovoj bio treći i prvi. Ukupno ima 8,5 bodova i 5,5 bodova razlike u odnosu na drugoplasiranog na tablici Božidara Magdića, Sveti Petar. Treći na tablici je poznati natjecatelj Tihomir Hunjak, ŠRD Ivanec. Profesor je konstantno dobrim nastupima, plasmanima oko trećeg mjesta (izuzev devetog u petom kolu), stalno u vrhu lige i stalno bez neke nervoze na trećoj poziciji prvenstvene tablice sa 19 bodova.

U petom kolu najbolji ulov na stazi u kategoriji veterana na Banvoj je imao Branko Matijević, ŠRD Ivanec. Branko je u petom kolu u svom podsektoru ulovio 10.350 grama ribe i trenutno je na osmom mjestu prvenstvene tablice sa 24,5 bodova. Uspije li dobro odloviti zadnja dva kola, na žabničkoj Staroj Muri, ima još šanse da se dokopa plasmana među pet najboljih i svjetskog veteranskog prvenstva u Bugarskoj dogodine. U šestom kolu prvenstva slavio je drugoplasirani Božidar Magdić, Sveti Petar sa 10.650 grama ulovljene ribe.

TABLICA VETERANI

  1. Pero Haršić, Mrena Nova Gradiška 8,5
  2. Božidar Magdić, Sveti Petar 13,5
  3. Tihomir Hunjak, ŠRD Ivanec 19,5
  4. Vladimir Hartek, Sveti Petar 20,5
  5. Trvrtko Krešić, Peski Đurđevac 21

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana