PRVENSTVO HRVATSKE U15, U20, U25

3 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: INTERNET

Mladež odlovila pola prvenstva

SVETA NEDJELJA – Odlovljeno je pola prvenstva Hrvatske za mlade ribolovce. Treće i četvrto kolo pojedinačnih liga prvenstva Hrvatske u sve tri kategorije, U15, U20 i U25 u lovu ribe udicom na plovak, odlovljene su 27. i 28. svibnja na jezeru Rakitje. Odlični domaćini, odlična organizacija, a što se tiče ulova – uglavnom sitna riba, kederaj, te krupna deverika.

U15

U kategoriji ribolovaca starosti do 15 godina ove se godine za naslov prvaka Hrvatske i ulazak u reprezentaciju koja će nagodinu braniti boje Hrvatske na SP u Srbiji bori deset malih ribolovaca. Poslije četiri kola na prvenstvenoj tablici uvjerljivo je u vodstvu Leon Jug, član TSH Sensas Matchfishing Čakovec. Leon je poslije lošeg starta i sedmog mjesta u prvom kolu u drugom na stazi stare Mure Žabnik osvojio prvo mjesto da bi potom u zadnja dva kola na Rakitju osvojio dva druga sektorska plasmana. Trenutno drugoplasiranoj klupskoj kolegici Hani Horvat „bježi“ s četiri boda razlike. Hana je u trećem kolu bila najbolja na stazi sa 2.206 grama kedera, dok je u četvrtom kolu još jedna ribolovka pokazala ostatku društva kako se lovi sitna riba. U četvrtom kolu je naime najbolja na stazi sa 2.197 grama ulova bila Lana Komorski, Klen Sveta Marija.

TABLICA U15

  1. Leon Jug, TSH Sensas Matchfishing Čakovec 8,5
  2. Hana Horvat, TSH Sensas Matchfishing Čakovec 12,5
  3. Petar Matijašić, Štuka Colmic Torčec 15
  4. Laura Šipek, TPK Zagreb 15,5
  5. Gabrijel Varga, Glavatica Prelog 15,5

U20

U kategoriji U20 za naslov prvaka Hrvatske i ulazak u reprezentaciju bori se ove godine 19 ribolovaca starosti do 20 godina. Poslije prva četiri kola u vodstvu je Patrik Orehovečki, Štuka Colmic Torčec, koji je na stazi jezera Rakitje uknjižio u trećem i četvrtom kolu dvije sektorske pobjede. U trećem kolu sa 19.202, a u četvrtom sa 13.159 grama ulova. U prvom kolu je bio drugi, a u drugom peti. Trenutno je od drugoplasiranog Franka Žilija, Slavonac Lipik, bolji tek za jedan bod. Mala je bodovna razlika i između natjecatelja od trećeg do šestog mjesta, pa će borba za naslov prvaka očito biti neizvjesna do samog kraja.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

TABLICA U20

  1. Patrik Orehovečki, Štuka Colmic Torčec 5,5
  2. Franko Žili, Slavonac Lipik 6,5
  3. Tomislav Tančak, Mrena Xtra Baits Nova Gradiška 9
  4. Luka Pozderec, Klen Sveta Marija 10
  5. Nataša Grubić, Slavonac Lipik 13

U25

U kategoriji U25 poslije četiri odlovljena kola vodi izvrsna Sara Strbad, Drava Donji Mihaljevec. Sara je do sada uknjižila dva druga, te po jedno prvo i treće sektorsko mjesto i u prvenstvu vodi sa 6,5 bodova. Ima 1,5 bod prednosti ispred člana ŠRD Bjelovar Maria Matića koji ima 8 bodova, koliko ima i njegov klupski kolega Kristijan Komar na trećem mjestu.
Spomenimo da je u trećem kolu najbolji na stazi Rakitja sa 14.060 grama ulova bio Karlo Strbad, Som Kotoriba, a u četvrtom kolu Marko Vinković, Piškor Zagreb sa 12.160 grama ribe.
U ovoj kategoriji borba za naslov i ulazak u reprezentaciju bit će također neizvjesna sve do samog kraja prvenstva mladeži.
Sljedeća dva kola prvenstva, peto i šeto, u sve tri kategorije love se 17. i 18. lipnja na jezeru Banova Jaruga.

TABLICA U25

  1. Sara Strbad, Drava Donji Mihaljevec 6,5
  2. Mario Matić, ŠRD Bjelovar 8
  3. Kristijan Komar, ŠRD Bjelovar 8
  4. Karlo Strbad, Som Kotoriba 8,5
  5. Adriana Komorski, Linjak Veliki Bukovec 9,5

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana