HRVATSKA SPIN LIGA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: INTERNET

Šiljo zadržao vodstvo

OGULIN (3. i 4. 6.) – Boris Šiljeg, ŠRD Krka Knin, uspio je zadržati vodeću poziciju u Hrvatskoj spin ligi i poslije šest odlovljenih kola. Peto i šesto kolo prvenstva Hrvatske u spin ribolovu pastrve umjetnim mamcem s obale lovljeno je u subotu i nedjelju na Dobri u Ogulinskom Hreljinu. Ribolov je bio težak, zahtijevan, uz ne baš previše ulovljene ribe. No, Šiljeg je poslije nešto slabijeg sedmog plasmana u petom kolu, u šestom bio treći sa šest ulovljenih pastrva. S odličnim skorom iz ranijih kola (3-2-2-2) Boris je s ukupno 19 bodova uspio zadržati vodeću poziciju s bodom prednosti ispred Jasmina Subašića, ŠRD Pastrva Sirač, koji je do sada uknjižio tri prva, jedno deveto i sada na Dobri dva četvrta mjesta.

U petom kolu je slavio Benjamin Heđa, TSH Čakovec sa 14 ulovljenih pastrva, dok je u šestom kolu najbolji bio Mijo Boras, Peščenica Zagreb sa devet ulovljenih pastrva. Malo, po malo Boras se vraća na stare staze slave i trentuno je treći na tablici, ali s minimalnom prednošću u odnosu na natjecatelje plasirane od četvrtkog do sedmog mjesta.

Prvenstvo se nastavlja ovaj vikend, 17. i 18. lipnja, kada će se sve raspetljati na zadnja dva kola Hrvatske spineraške lige na Butižnici u Kninu. Sve u svemu očekuju nas dva zanimljiva i neizvjesna kola koja će odlučiti o naslovu prvaka Hrvatske u spin riboovu. Hoće li to biti aktulani prošlogodišnji Jasmin Subašić ili novi stari prvak Boris Šiljeg?

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

TABLICA HSL

  1. Boris Šiljeg, Krka Knin 19
  2. Jasmin Subašić, Pastrva Sirač 20
  3. Mijo Boras, Peščenica Zagreb 36
  4. Nikola Špoljar, Piškor Novi Zagreb 36
  5. Karlo Rostaš, Piškor Novi Zagreb 37
  6. Mario Matijašić, Ogulin 40,5
  7. Mirko Hanžeković, Šoderica Koprivnica 41
  8. Hrvoje Kuzmić, Šoderica Koprivnica 43
  9. Benjamin Heđa, TSH Čakovec 44
  10. Željko Kuk, UŠRIDRRH 47
  11. Filip Reberski, Špansko Zagreb 49,5
  12. Leo Lukač, Pastrva Sirač 59
  13. Mateo Šugić, Pastrva Sirač 79

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana