PRVENSTVO HRVATSKE VETERANI, MASTERS, INVALIDI

2 min read

Tekst: Siniša Slavinić

Poznati reprezentativci za Mađarsku

BANOVA JARUGA / IVANEC (17. 10. 2021.) – Završena su pojedinačna prvenstva Hrvatske za kategorije masters i veterani, te za osobe s invaliditetom u lovu ribe udicom na plovak. Uz naslove prvaka Hrvatske, prvih pet plasiranih u svakoj kategoriji izborilo se za reprezentativni dres. Dogodine svjetska prvenstva u ove tri kategorije bit će održana u Mađarskoj.

U kategoriji „masters“ (ribolovci 60-65 godina života) ove godine je u jedinstvenoj hrvatskoj ligi nastupilo 25 ribolovaca. Osam prvenstvenih kola lovljeno je na jezerima Skresovi u Garešnici, Staroj Muri u Svetom Martinu na Muri, jezeru Ontario u Zagrebu i na jezeru Banova Jaruga. Naslov prvaka Hrvatske ponio je Rajmond Pokrivač (ŠRD Glavatica Prelog), koji je u osam kola dva puta bio prvi, tri puta drugi, te po jednom treći, četvrti i sedmi.

Veterani (ribolovci +65 godina) lovili su osam kola na istim vodama kao i kategorija „masters“ i u istim terminima. U ovoj kategoriji naslov prvaka Hrvatske osvojio je Ivan Petek (ŠRU Stubaki Stubičke Toplice), koji je u osam kola četiri puta bio prvi, te po jednom drugi, treći, četvrti i peti. Naslov prvaka Petek je potvrdio u posljednjem kolu, na jezeru Banova Jaruga, s osvojenim prvim mjestom. U ovoj kategoriji nastupilo je 14 ribolovaca.

U kategoriji ribolovaca s invaliditetom u jedinsvenoj pojedinačnj ligi za prvenstvo Hrvatske ove je godine lovilo 10 natjecatelja. Naslov prvaka Hrvatske osvojio je višestruki reprezentativac i osvajač brojnih međunarodnih medalja Mensur Rošić (ŠRD Mura Mursko Središće). Mensur je u osam kola dva puta bio prvi, po jednom drugi i treći, te po dva puta četvrti i peti. Osobe s invaliditetom osam kola lige odlovili su na jezeru Skresovi u Garešnici, Staroj Muri u Svetim Martinu na Muri, jezeru Ontario u Zagrebu i jezeru Ivanec.

TABLICA PH MASTERS

  1. Rajmond Pokrivač, Glavatica Prelog 18,5
  2. Ivan Međimorec, TSH Čakovec 20
  3. Branko Matijević, Ivanec 21
  4. Pero Haršić, Mrena Nova Gradiška 22,5
  5. Damir Škorić, Interland Varaždin 23

TABLICA PH VETERANI

  1. Ivan Petek, Stubaki Stubičke Toplice 15,5
  2. Marko Kutlić, Ilova Garešnica 16,5
  3. Mišo Minanov, Klen Majur 21
  4. Mladen Breški, Žabec Lug Zabočki 21,5
  5. Tihomir Hunjak, Interland Varaždn 24

TABLICA PH INVALIDI

  1. Mensur Rošić, Mura Mursko Središće 25
  2. Zlatko Poparić, TPK Zagreb 28
  3. Ivica Bonino-Hasan, Interland Varaždin 31
  4. Željko Kljajić, Ilova Garešnica 31
  5. Nikola Geček, Ivanec 33
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana