SVJETSKO KLUPSKO PRVENSVO

3 min read

Tekst: Siniša Slavinić

Sunjani ostvarili povijesni rezultat

NOVI SAD (16. i 17. 10. 2021.) – Ekipa Bjelke GME iz Sunje bila je na korak do medalje na jubilarnom 40. svjetskom klupskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak, koje je u subotu i nedjelju održano na kanalu DTD u Novom Sadu. Grami su dijelili Sunjane od prve hrvatske medalje na Svjetskom kupu. Na kraju osvojeno četvrto mjesto na svijetu predstavlja povijesni rezultat neke hrvatske ekipe, ali žal za propuštenim ostaje.

Staza kanala Dunav-Tisa-Dunav u samom Novom Sadu dobro je poznata, kao teška i zahtijevna za ribolov. Staza na kojoj se mora loviti finim sistemima, a od ulova prevladava sitna riba. Ovdje su do sada već održana neka svjetska prvenstva u lovu ribe udicom na plovak i feeder ribolovu.

Najbolja hrvatska ekipa (predlanjski prvaci Prve lige), Bjelka GME Sunja veličanstveno je startala na Svjetskom kupu. Dečki iz Sunje sa 26,5 bodova prvog su dana bili drugi. Bolja od njih bila je samo ekipa ASD Oltrarno Colmic iz Italije (21 bod). Sunjani su u sektorima imali čak dva prva mjesta za koja su se pobrinuli Dino Hrenar (prvak B sektora) sa 1870 grama i Mario Pejaković (prvak D sektora) sa 1485 grama. Dejan Vndrak bio je šesti sa 755 grama ulova, a Domagoj Ceković je podijelio sedmo i osmo mjesto sa 930 g, dok je Martin Vrčković osvojio 11. mjesto sa 1345 grama.

Chris standing up holding his daughter Elva

Ekipno, prvg dana poveli su odlični talijanski ribolovci (Oltrarno Colmic).

Ne čudi što se je u drugi dan ušlo s puno optimizma i nade da ova izvrsna ekipa može do medalje. Na žalost, kako to već često biva u ribolovu, drugog dana natjecanja sve kockice se nisu baš najblje posložile. Nije Sunjane poljubila ni fortuna, a bilo je i nekih taktičkih grešaka. Uglavnom, drugi dan su Sunjani slabije odlovili. Mario Pejaković je zadržao odličan ritam i osvojio je u C sektoru treće mjesto sa 915 grama ulova, a dobar je bio i Dino Hrenar, koji je u A sektoru osvojio sedmo mjesto sa 1410 grama. Dejan Vindrak je bio standardno dobar i u E sektoru je osvojio deveto mjesto sa 1495 grama. No, Domagoj Ceković je bio 13. sa 655 g, a Martin Vrčković 14. sa 540 grama ulova. Ukupno to je bilo dovoljno za deveto mjesto drugog dana natjecanja. Ukupno dakle, za ono (uvijek najteže za svakog sportaša) – četvrto mjesto na svijetu. Šteta, iako je riječ o odličnom plasmanu. No, kad se zna da je medalja Sunjanima pobjegla tek za nekoliko grama, srce se steže. Točnije samo za 1,5 bod slabije od trećeplasirane ekipe.

Bjelka GME je ekipa koja je konstantno u vrhu hrvatskog natjecateljskog ribolova, što u Prvoj ligi, što na završnicama Kupa Hrvatske. Po kvaliteti itekako zaslužuje i svjetsku klupsku medalju.

Drugog dana natjecanja slavila je francuska ekipa Team Sensas s 26 bodova, koja je prvog dana bila osma, tako da nije imala šanse za postolje. Druga je bila ekipa predvođena Walterom Tamasem (Walter-Land Daiwa) iz Mađarske, koja je u konačnici osvojila treće mjesto iza poljske ekipe Robinson, koja je prvog dana bila treća, a drugog četvrta.

Talijanska ekipa Oltrarno Colmic, pobjednici ovogodišnjeg Svjetskog kupa, na kojem su nastupile 22 najbolje svjetske plovkaroške ekipe, pokazali su da su u odličnoj formi. Prvog su dana bili prvi, a drugog treći.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Dogodine, 41. svjetsko klupsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak zakazano je u Belgiji.

TABLICA SVJETSKOG KLUPSKOG PRVENSTVA
(prvih pet ekipa)

  1. ASD Oltrarno Colmic Italija 54
  2. Robinson Team Poljska 67,5
  3. Walter Land Daiwa Team Mađarska 71
  4. Bjelka GME Sunja Hrvatska 72,5
  5. Team Sensas Gardonetts Chartraine Francuska 78

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana