SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U FEEDERU

2 min read

Tekst: Siniša Slavinić
Foto: Ivan Lozar

I Hrvatska imala predstavnika

PLOVDIV (23. i 24. 10. 2021.) – Zahvaljujući ŠRK Šaran Zaprešić Petar Šport i Hrvatska je imala predstavnika na 4. svjetskom klupskom prvenstvu u feeder ribolovu koje je održano u Bugarskoj. Svjetsko klupsko prvenstvo u feederu održano je na poznatoj natjecateljskoj veslačkoj stazi u Plovdivu na kojoj je, što se ribolova tiče, do sada već održano nekoliko europskih i svjetskih prvenstava u lovu ribe udicom na plovak.

Na svjetskom kupu u feederu nastupile su ukupno 34 ekipe iz 21 zemlje. Briljirali su Nizozemci. Njihova feeder ekipa JWP Waterservice oba dana natjecanja bila je prva i u ukupnom poretku je osvojila zasluženo prvo mjesto s 26 bodova. Bili su nedostižni i drugo plasiranoj ekipi iz Engleske (Drennan Bransley Blacks i trećeplasiranim Mađarima (Maros Water Land Feeder Team), predvođenim poznatim Walterom Tamasem.

Najbolji hrvatski feederaši ekipa ŠRK Šaran Zaprešić Petar Šport osvojla je na kraju 30. mjesto na svijetu. Ekipa je prvog dana dosta loše startala na plovdivskoj stazi, koja se pokazala sa svojim babuškama, šaranima i klenovima dosta zahtijevna i teška u uvjetima kada riba nije pretjerano radila, a ulovi bili dosta oskudni. Prvog dana Zapreščani su bili tek 33. Sektorski naši dečki su u svojim podsektorima bili: 15. Dalibor Markotić, 15. Miro Pokupec, 14. Patrik Škrbec, 12. Tomislav Boh i 17. Marijan Bakula. Sljedećeg dana shvatili su gdje su bile taktičke i tehničke pogreške, pa je ekipa bitno bolje odlovila natjecanje i drugog dana odlovila za solidno 22. mjesto. Sektorski su rezultati bili značajno bolji: 7. Dalibor Markotić, 13. Marijan Bakula, 15. Tomislav Boh, 9. Mario Pokupec i 7. Patrik Škrbec.

U svakom slučaju ovo je bilo jedno veliko i značajno iskustvo za dečke iz Zaprešića. Jedna međunarodna utakmica više „u nogama“, kao preduvjet (uvjereni smo) sve boljih i boljih rezultata ove odlične hrvatske feeder ekipe.

Dogodine, peto svjetsko klupsko prvenstvo u feeder ribolovu bit će održano u Italiji. Bit će to prilika za najbolje plasirane ekipe s hrvatskog feeder prvenstva da se otpute na Svjetski kup u većem broju (barem dvije) i ostvare bolje rezultate.

LJESTVICA

  1. JWP Waterservice Nizozemska 26
  2. Drennan Bransley Blacks Engleska 42,5
  3. Maros Waterland Feeder Mađarska 51,5
  4. SPS Gambero Milords Maver Italija 57
  5. ASV Feeder Team Austrija 62
    ____________________________________________

30. ŠRK Šaran Zaprešić Petar Šport Hrvatska 124

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana