ROYAL TENEN SPIN CUP – Pobjeda Hrvoja Kuzmića

1 min read

Tekst: Siniša Slavinić
Photo: Boris Šiljeg

KNIN – ŠRD Krka Knin organizirala je i ove godine tradicionalni Royal Tenen Spin kup u ribolovu umjetnim mamcem s obale (spin ribolov) pastrve u čast dana kraljevskog grada Knina. Međunarodno natjecanje, deveto po redu, okupilo je na rijeci Krki 29 spineraša iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske.

Lovilo se u dva sektora po veoma vrućem i sparnom danu i trebalo je puno umijeća i znanja, te izdržljivosti za dobar rezultat. Natjecatelji su ulovili ukupno 244 pastrve.

Najbolji rezultat ostvario je poznati hrvatski spineraš i reprezentativac u spin ribolovu Hrvoje Kuzmić iz Koprivnice. Kuzma je u svom sektoru osvojio prvo mjesto. U četiri runde (1-2-8-3) osvojio je 11,5 bodova i ukupno ulovio 28 pastrva. Drugo mjesto osvojio je također poznati hrvatski spineraš i reprezentativac Mario Matijašić iz Ogulina. Mario je bio pobjednik drugog sektora (4,5-7,5-1-1) s 14 bodova i ulovljenih 13 pastrva. Treće mjesto osvojio je Jurica Pokrovac iz Oklaja, drugoplasirani u drugom sektoru s 18 bodova i 7 ulovljeni pastrva.

ŠRD Krka Knin odlično je organizirala i ovogodišnji Royal Tenen kup, a za bogat nagradni fond pobrinuli su se vodeći hrvatski zastupnici spin opreme.

PLASMAN

  1. Hrvoje Kuzmić 1(11,5)
  2. Mario Matijašić 1 (13)
  3. Jurica Pokrovac 2 (18)
  4. Nikola Despotušić 2 (18)
  5. Ante Petričević 3 (5,5)
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana