STARTALA PRVENSTVA HRVATSKE ZA MLADE RIBOLOVCE

3 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: INTERNET

Prva dva kola na Skresovima

GAREŠNICA (7. i 8. 5.) – Počela su nadmetanja mladih ribolovaca za naslov prvaka Hrvatske i ulazak u reprezentaciju u sve tri uzrasne kategorije (U15, U20 i U25) u lovu ribe udicom na plovak. Prva dva kola lovljena su na jezeru Skresovi u Garešnici, a udarna tehnika je, dakako bila – match. Lovila se uglavnom babuška i poneki šaran. Dosta daleko od obale. Riba je dobro radila, pa se je mlađarija imala priliku pokazati, a bogme se i pokazala. Očito ne moramo strepiti nad budućnošću hrvatskog ribolova udicom na plovak. Već su prva dva kola u Garešnici pokazala da će ovogodišnje prvenstvo biti zanimljivo. Ove godine za sve tri uzrasne kategorije prvenstvo Hrvatske je organizirano kroz osam kola.

U15

U kategoriji U 15 ove godine natjeće se deset kadetkinja i kadeta. Poslije prva dva kola povela je Ivana Pozderec, članica ŠRK Klen Sveta Marija. Ivana je prvog dana bila treća, a drugog druga u svom sektoru. Ukupno je ulovila 12.395 grama ribe i na čelu tablice je sa 3,5 boda, koliko ima i drugoplasirani Franko Žili (ŠRD Slavnac Lipik), ali s manjim ukupnim ulovom (12.245 g). Oboje natjecatelja je tek s pola boda prednosti ispred trećeplasirane Čakovčanke Dore Kolmanić, koja je prvog dana bila prva, a drugog šesta u sektoru.

TABLICA U 15

  1. Ivana Pozderec, ŠRK Klen Sv. Marija 3,5
  2. Franko Žili, ŠRD Slavonac Lipik 3,5
  3. Dora Kolmanić, TSH Sensas Matchfshing Čakovec 4
  4. Dino Slaviček, ŠRK Llen Sv. Marija 5
  5. Lovro Rodek, ŠRK Som Kotoriba 7

U20

U kategoriji ribolovki i ribolovaca do 20 godina starosti (U20) u Garešnici je slavio Marko Horvat član ŠRU Som Kotoriba s dvije sektorske pobjede i ukupno ulovljenih 20.975 grama ribe. Marko je trenutno vodeći s pola boda prednosti pred drugoplasiranim Karlom Strbadom (ŠRU Linjak V. Bukovec), koji je zabilježio drugo i prvo sektorsko mjesto i ima bod prednosti pred trećeplasiranim Fabriciom Ištvanekom (ŠRK Ribomanija Turopolje), koji je bio prvi i četvrti u sektoru.

U kategoriji U20 ove godine se natjeće osamnaest mladih ribolovaca.

TABLICA U20

  1. Marko Horvat, ŠRU Som Kotoriba 1,5
  2. Karlo Strbad, ŠRU Linjak V. Bukovac 2
  3. Fabricio Oštvanek, ŠRK Ribomanija Turopolje 3
  4. Jan Varga, Glavatica Pfeifer TTI Sensas 4,5
  5. Iva Betlehem, TSH Sensas Matchfishing Čakovec 5

U25

Za naslov prvaka Hrvatske u kategoriji U25 ove godine se bori trinaest ribolovaca. Poslije prva dva kola u Garešnici u vodstvu je Oliver Gredičak sa 2 boda. Gredičak je prvog dana na Skresovima bio prvi, a drugog drugi. Ukupno je ulovio 21.165 grama ribe. Dva boda ima i drugoplasirani Mario Matić (ŠRD Bjelovar), ali slabiju „kilažu“ (19.275 grama) u odnosu na Gredičaka. Matić je prvog dana bio drugi, a drugog prvi. Trećeplasirani, Krstijan Komar, također iz ŠRD Bjelovar ima 2,5 boda. Prvog dana je bio treći, a drugog prvi.

TABLICA U25

  1. Oliver Gredičak, ŠRK Klen Oroslavje 2
  2. Mario Matić, ŠRD Bjelovar 2
  3. Kristijan Komar, ŠRD Bjelovar 2,5
  4. Vito Frinčić, ŠRK Zagreb 3
  5. Josip Nagy, ŠRD Bjelovar 3

Prvenstvo Hrvatske u15, U18 i U25 se nastavlja 11. i 12. lipnja, kada su treće i četvrto kolo na raspredu na staroj Muri Žabnik.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana