SVJETSKO PRVENSTVO U UDIČARENJU IZ PLOVILA

1 min read

Tekst: Siniša Slavinić

Vatreni najbolji na svijetu

HERCEG NOVI (9. – 16. 10. 2021.) – U akvatoriju Hercegnovog, u Crnoj Gori, održano je ovogodišnje, 56. po redu, svjetsko seniorsko prvenstvo u udičarenju štapom iz plovila na moru. U konkurenciji 11 reprezentacija hrvatski „slani“ ribolovci osvojili su naslov ekipnih i pojednačnih svjetskih prvaka. Vatreni su uvjerljivo i zasluženo osvojili naslov prvaka. U prvom izlasku bili su prvi, a zatim u drugom i trećem ribolovu najbolji – prvi. S ukupno 5 bodova osvojili su naslov svjetskih prvaka ostavivši iza sebe renomirane reprezentacije Francuske i Italije.

U pojedinačnom poretku naslovom svjetskog prvaka okitio se je član hrvatske reprezentacije Ivan Galzina. Galzina je u prvom ribolovu bio osmi, ali je potom s drugim i prvm mjestom osigurao najboljeg na svijetu s ukupno 11 bodova. Drugo mjesto osvojio je Talijan Antony Giacomini s 13 bodova, a treće Sylvain Ferachoglon iz Francuske sa 29 bodova. Na čevrtom mjestu na svijetu ponovo je hrvatski natjecatelj – Marko Sikirić s 30 bodova. Treći član reprezentacije Hrvatske David Penezić osvojio je trinaesto mjesto sa 86 bodova, a Siniša Budisavljević je bio dvadeseti sa 113 bodova. Nastupili su još i Bajlo David i Stefano Erman, koji su se izmjenili tijekom natjecanja.

Ovo je još jedan veliki uspjeh hrvatskih sportskih ribolovaca udičara, iza kojih su već osvojene brojne titule i medalje sa svjetskih mora.

TABLICA SP

  1. Hrvatska 5
  2. Francuska 7
  3. Italija 12
  4. Španjolska 14
  5. Portugal 15
  6. Crna Gora 19
  7. Irska 20
  8. Slovenija 21
  9. San Marino 24
  10. Nizozemska 26
  11. Luxembourg 33
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana