SVJETSKO MASTER PRVENSTVO U FEEDER RIBOLOVU

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: MATCH FISHING ITALIA, FACEBOOK

Pobjeda Francuza

MIGLIARINO (1. i 2. 12. 2023.) – Svjetska ribolovna federacija FIPSed zatvorila je ovogodišnju prvenstvenu sezonu organizacijom svjetskog prvenstva u feeder ribolovu za master kategoriju (ribolovci starosti 55 do 65 godina). Drugo svjetsko prvenstvo u feederu za ovu kategoriju trebalo je ove godine biti održano u Južnoafričkoj Republici, ali pošto je tamošnji savez otkazao, domaćinstvo su preuzeli Talijani. Dvodnevna natjecanja održana su na kanalu Navigalble u Migliarinu. Nastupilo je deset reprezentacija (samo iz Europe). Naslov svjetskih prvaka uvjerljivo su osvjili francuski feederaši sa 22 boda. Poveli su već prvog dana natjecanja sa sektorskim skorom 5-1-4-1, a drugi dan su sa skorom 2-2-2-5 naslov svjetskih prvaka samo su povrdili. Ukupno su francuski feederašo ulovili 31.232 graa ribe. Neizvjesnija je bila borba za drugo odnosno treće mjesto. Na kraju sa istim brojem bodova, sa po 30, ali s razlikom u kilaži drugo i treće mjesto osvojile su reprezentacije Engleske i Njemačke. Englezi, za koje je nastupio nekada svjetski poznati plovkaroš, a zadnje desetljeće feederaš i član engleske feeder reprezetacije Tom Pickering, ukupno su ulovili 32.509 grama ribe, a Nijemci 26.819 grama.

U pojedinačnom poretku naslov svjetskog prvaka osvojio je Englez Simon Fry sa 3 boda. Fry je bio prvog dana drugi, a drugog prvi u svom sektoru. Ukupno je ulovio 16.809 grama ribe, najviše u odnosu na drugo i trećeplasiranog, Francuza Elie Monatlika i Talijana Domenico Nozzolia, koji su također na kraju imali po tri boda. No, Monalik je ulovio ukupno 8.983 grama, a Nizzoli 8.862 grama ribe.

Dogodine, treće svjetsko prvenstvo u feeder ribolovu za master kategoriju ribolovaca bit će održano na poznatoj natjecateljskoj stazi Szeged 5. i 6. listopada. Kako najavljuju iz svjetske ribolovne federacije, istvremeno će se u Mađarskoj održati i prvo svjetsko prvenstvo u feeder ribolovu za kategoriju U25 mladih ribolovaca.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana