SVJETSKO PRVENSTVO U CASTINGU

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO : ICSF

Goran Ožbolt viceprvak svijeta u arenbergu

TALIN (31. 8. – 4. 9. 2022.) – Svi znamo kakva je situacija s castingom odnosno bacačkim ribolovnim sportom i podrškom ovoj disciplini u Hrvatskoj. No, što se seniora tiče, imamo malu, ali odabranu ekipu, velikih zaljubljenika u casting. Zbog toga svaka njihova medalja osvojena na svjetskoj sceni ima dodatnu težinu i vrijednost. Tako je i sa srebrnom medaljom u disciplini uteg arenberg koju je na ovogoidšnjem svjetskom prvenstvu u Estoniji osvojio Goran Ožbolt. Goran je drugo mjesto na svijetu osvojio sa 96 bodova iza Čeha Tomasa Spacila koji je u finalnom bacanju osvojio 98 bodova. Ožbolt je u svom drugom finalu, u disciplini uteg dalj (izbačaj jednom rukom) osvojio deseto mjesto sa hicem od 71,92 metra.

Osim Gorana Ožbolta finalna bacanja izborio je i Marko Popović. Marko je osvojio sedmo mjesto u disciplini muha dalj sa hicem od 110,19 metara, dok je u disciplini uteg skish (sa multiplikatorom) osvojio sedmo mjesto sa 90 bodova.

Uz Popovića i Ožbolta boje hrvatske casting reprezentacije uspješno su branili i Sandi Zbašnik i Marino Turk. Sandi Zbašnik je u disciplini uteg arenberg meta osvojio jedanaesto mjesto, dok je najbolji rezultat Marino Turk ostvario u disciplini muha dalj s osvojenim osamnaestim mjestom.

U vodstvu reprezentacije bili su doajeni hrvatskog casting sporta, dugogodišnji trener i kapetan reprezentacije, Leon Vesel i Denis Zbašnik.

Na velebnom stadionu u Talinu, u organizaciji ICSF (International Casting Sport Federation) nastupili su najbolji svjetski bacači iz osam zemalja. U ekipnoj konkurenciji kod seniora, poslije petoboja, naslov svjetskih prvaka osvojili su bacači Češke, ispred reprezntativaca Njemačke i Slovačke. Reprezentacija Hrvatske svojila je sedmo mjesto.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana