Državno prvenstvo U-21 brod

2 min read

Piše: Arsen

LUKA HAJDARAJ BEZ KONKURENCIJE

ŠRU “KANJAC” iz Korčule bilo je domaćin Državnog Prvenstva za kategoriju U-21 u lovu štapom iz usidrene brodice u razdoblju od 19.- 21.5.2023. Na natjecanju je bilo prisutno 24 natjecatelja iz raznih klubova Hrvatske među kojima se tražio državni prvak za 2023. godinu i kandidati za popunu reprezentacije za 2024.godinu.
Što se tiče zone lova, ona je obuhvaćala akvatorij ispred Lumbarde bogato brakovima i malim otocima.
Lovilo se na malim dubinama pa sve do nekih četrdesetak metara.Najčešći ulovi su bili batoglavci, bugve, šaruni i fratri.Kao mamac su se koristile dagnje i lignje i coreani. Predvezi su bili dugački do 70 cm izrađeni od fluorocarbona,udice veličine od 6 do 10. Koristili su se štapovi sa izmjenjivim vrhovima najčešće dužine od pet metara.
Oba dva dana vrijeme je bilo dobro za ribolov sa slabim vjetrom i ugodnim temperaturama.
Nakon prvog ribolovnog dana u vodstvu je bio Luka Hajdaraj ( ŠRD “KANTRIDA” Rijeka ) koji je ulovio 43 primjeraka teških 3340 grama. Drugi dan prvenstva ulovi su bili dosta skromniji.


Nakon dva dana ribolova u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Luka Hajdaraj (ŠRD “KANTRIDA” Rijeka), drugi je bio Milan Rukavina (KŠRM “BURA” Karlobag), dok je treći bio Josip Taraš (PSD “GIRIČIĆ” Kaštel Gomilica).
U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je zauzela ekipa ŠRD “LOVRATA” Krk ( Leon Bajčić i Tomas Lukarić ), druga je bila ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar (Dominik Ferjančić i Luka Mužanović), dok je treća bila ekipa ŠRD “KANTRIDA” Rijeka (Luka i Teo Hajdaraj).


Najveću ribu natjecanja ulovio je Luka Hajdaraj iz ŠRD “KANTRIDA” RIJEKA, i to škrpinu tešku 775 grama.
Nastup na razigravanju koje će se održati na jesen nakon SP u Irskoj ostvarili su Leon Bajčić, Josip Taraš i Dominik Ferjančić. Milan Rukavina je potvrdio status reprezentativca dok je Luki Hajdaraju ovo oproštajna godina u kategoriji U-21 i želimo mu sreće i uspjeha u seniorima.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. LUKA HAJDARAJ (ŠRD “KANTRIDA” Rijeka) – 2 neg. bodova
  2. MILAN RUKAVINA (KŠRM “BURA” Karlobag) – 7 neg. bodova
  3. JOSIP TARAŠ – 7 neg.bodova (PSD “GIRIČIĆ” Kaštel Gomilica) – 7 neg.bodova

EKIPNI REZULTATI

  1. ŠRD “LOVRATA” Krk (Leon Bajčić i Tomas Lukarić) – 3 neg.bodova
  2. ŠRD ” ZUBATAC” Zadar (Dominik Ferjančić i Luka Mužanović) – 4 neg.bodova
  3. ŠRD “KANTRIDA” (Luka i Teo Hajdaraj) – 5.neg bodova

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana