Državno prvenstvo seniori brod

3 min read

Piše: Arsen

IVAN GALZINA I ŠRD “ZUBATAC” Zadar najbolji

SRD “ZUBATAC” iz Vele Luke na Korčuli bilo je domaćin Državnog Prvenstva za seniore u lovu štapom iz usidrene brodice u razdoblju od 19 -21.5. 2023. godine. Na natjecanju je bilo prisutno 24 natjecatelja iz raznih klubova Hrvatske koji su se natjecali za titulu Državnog prvaka i za ostvarivanje prava za popunu državne reprezentacije za 2024.godinu.
Na natjecanje su pozvani desetorica najbolje plasirani sa prošlogodišnjeg Državnog Prvenstva, dok su ostatak činili oni koji su plasman ostvarili na ovogodišnjem Međužupanijskom Prvenstvu.
Zona lova je obuhvaćala kanal na ulazu u Velu Luku sa otokom Ošjakom.
Lovilo se na malim dubinama pa sve do nekih četrdesetak metara dubine. Najbolji ulovi, iako vrlo skromni, ulovljeni su na plićim djelovima zone. Najčešće ulovljene vrste su bili kanjci, fratri, arbuni i pirke. Kao mamac su se koristile dagnje, lignje i coreani. Predvezi su bili dugački do 70 cm izrađeni od fluorocarbona,udice veličine od 6 do 10.Koristili su se štapovi sa izmjenjivim vrhovima najčešće dužine od pet metara.


Prvog i drugog dana natjecanja vrijeme je bilo dobro, pala je pokoja kap kiše koja nije otežala znatno uvjete natjecanja.
Nakon prvog lova u vodstvu je bio proslavljeni reprezentativac Ivan Galzina (ŠRD “ZUBATAC” Zadar) koji je ulovio 35 primjeraka ukupne težine 4257 gr. Ostali ulovi su bili znatno skromniji tako da je drugi bio Darko Dvornik ( PŠD “ŠPINUT” Split ) sa 2212 gr, dok je treci bio Dilan Mileta ( DSRŠAV “GALEB” Raša )sa 2070 gr.
Drugog dana natjecanja ulovi su bili isto veoma skromni.
Nakon dva dana ribolova rezultati u vrhu su ostali nepromjenjeni, tako da je u pojedinačnoj konkurenciji slavio Ivan Galzina (ŠRD “ZUBATAC” Zadar), drugi je bio Darko Dvornik (PŠD “ŠPINUT” Split), dok je treće mjesto zauzeo Dilan Mileta (DSRŠAV “GALEB” Raša).
U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je zauzela ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar 3 (Luka Gredičak i Antonio Franić), druga je bila ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 (Marko Sikirić i David Bajlo) ), dok je treća ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar 2 (Ivan Galzina i Nino Jukić).


Najveću ribu natjecanja ulovio je Darko Dvornik (PŠD “ŠPINUT” Split) i to kostoroga teškog 853 grama.
Darko Dvornik i Dilan Mileta su ostvarili pravo na razigravanje za popunu državne reprezentacije za 2024.godinu koje će se održati na jesen plasiravši se među prvih pet, dok su reprezentativci Ivan Galzina, David Bajlo i David Pinezić potvrdili status reprezentativca isto zahvaljujući plasmanom među prvom petoricom.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. IVAN GALZINA (ŠRD “ZUBATAC” Zadar) – 3 neg.bodova
  2. DARKO DVORNIK (PŠD “ŠPINUT” Split) – 5 neg.bodova
  3. DILAN MILETA (DSRŠAV “GALEB” Raša) – 7 neg.bodova

EKIPNI REZULTATI

  1. ŠRD “ZUBATAC” Zadar 3 (Luka Gredičak i Antonio Franić) – 4 neg. bodova
  2. ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 (Marko Sikirić i David Bajlo) – 4 neg.bodova
  3. ŠRD “ZUBATAC” Zadar 2 (Ivan Galzina i Nino Jukić) – 6 neg.bodova
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana