Ekipno U-21

2 min read

Piše: Arsen

RIJEČKA “KANTRIDA” UVJERLJIVO NADMOĆNA

U subotu 27.5.2023. u Cresu je održano Ekipno Državno Prvenstvo za kategoriju U-21 lov štapom iz usidrene brodice. Domaćin je bio ŠRD “PARANGAL” iz Cresa.

Klubovi su stekli pravo za nastup na ovom natjecanju kroz izvrsne rezultate trojice njihovih pojedinaca na Županijskim prvenstvima. Iz svakog Županijskog saveza mogu nastupiti dva najbolje plasirana kluba na županijskoj smotri. Ekipu čine tri natjecatelja koje na kraju bira sami klub. Iz nepoznatih razloga na ovom natjecanju su nastupile samo četiri ekipe iz sljedećih klubova: ŠRD “KANTRIDA” Rijeka, ŠRD “ZUBATAC” Zadar, ŠRD “TUNERA” Jadranovo i DSRŠAV “GALEB” Raša.

Kao rezultat se boduje ukupna ulovljena težina trojice natjecatelja koji su razvrstani po brodicama sa natjecateljima iz drugih klubova. U svakoj brodici su prisutna tri natjecatelja.

Što se tiče natjecanja, lovilo se po toplom i sunčanom vremenu koje je ometala bura tako da je zona lova smještena u zavjetrini uz kraj u akvatoriju prema Valunu. Lovili su se fratri, arbuni knezi i lumbraci.Lovilo se na manjim dubinama do 20 metara. Kao mamac su se koristile dagnje, lignje i coreani. Predvezi su bili dužine od 50 do 70 cm, a štapovi više manje pet metarski.

Nakon pet sati u jednodnevnom ribolovu najuspješniji su bili takmičari riječke “KANTRIDE” ispred zadarskog “ZUBACA” i “TUNERE” iz Jadranova. Izvan medalje su se našli takmičari iz raškog “GALEBA”.

REZULTATI

  1. ŠRD “KANTRIDA” Rijeka (Luka Hajdaraj, Teo Hajdaraj i Antonijo Gršković) – 7743 grama
  2. ŠRD “ZUBATAC” Zadar (Luka Mužanović, Borna Benić i Mauro Paleka) – 4457 grama
  3. ŠRD “TUNERA” Jadranovo (Antonio Rek, Laura Švrljuga, David G. Jurotić) – 4157 grama
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana