HRVATSKA RIBOLOVNA LIGA – SENIORKE

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: D. MAJSEC, INTERNET

Povela Drava Donji Mihaljevec

IVANEC (20. i 21. 5.) – Obilnom kišom natopljeno jezero Barutana u Ivancu dočekalo je najbolje seniorke Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak u prva dva kola ovogodišnjeg državnog prvenstva u sasvim dva oprečno različita izdanja. Dok je prvi dan obilježio iznimno težak ribolov (gotovo isključivo) američkog somića drugi dan ribolova je dominirala sitna deverika.


Na ribolovu patuljana najbolje su se snašle seniorke Drave Donji Mihaljevec, koje su u prvom kolu osvojile prvo mjesto ispred seniorki Diver Ljubeščica i Štuke Poljanski Lug. U pojedinačnom poretku najbolja na stazi bila je pobjednica B sektora Ivona Majsec, članica ekipe Piškor Zagreb, s 5.079 grama ulovljenih cvergla.


Drugog dana natjecanja, u drugom kolu članice Piškora Zagreb bile su najbolje i uspjele su osvojtiti prvo mjesto, ispred ekipe Linjak Veliki Bukovec i ekipe domaćih puca – Ivanec. U pojedinačnom poretku ponovo je na stazi bila najbolja Ivona Majsec, ovaj put s nevjerojatnim ulovom od 17.063 grama ribe u C sektoru. Bila su to njena u Ivancu dva osobna rekorda tog dana s ukupnim ulovom od 17.063 grama i ulovljenim amurom od 9.800 grama ulovljenim na zrno češerca.
U drugom kolu lovila se uglavnom sitna deverika.
-Kako nismo bili pripremljeni za takvu vrstu ribolova i rezultat je postao upitan, 45 minuta prije kraja riskirali smo i rizik se ovaj put isplatio, kaže trener ŠRD Piškor Zagreb, Dejan Majsec.
Ivona Majsec je s dva prva mjesta i ukupno ulovljenih 22.142 grama ribe, vodeća natjecateljica Hrvatske ženske ribolovne lige. Isto broj bodova ima i Marija Remenarić, koja poslije dva sektorska prva mjesta ima ukupno ulovljenih 7.371 gram ribe.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva


U ekipnom poretku, poslije dva kola u vodstvu je ekipa Drave Donji Mihaljevec sa 5 bodova, a sa 6 bodova slijedi ih ekipa Piškora iz Zagreba na drugom i sa 8 bodova ekipa Linjaka iz Velikog Bukovca na rećem mjestu prvenstvene lige.
Do kraja prvenstva preostalo je još šest kola. Sljedeća dva su na rasporedu 3. i 4. lipnja na staroj Dravi Žabnik.

TABLICA HRL ŽENE

  1. Drava Donji Mihaljevec 5
  2. Piškor Zagreb 6
  3. Linjak Veliki Bukovec 8
  4. Štuka Poljanski Lug 9
  5. Koprivnica 9
  6. Ivanec 10
  7. Diver Ljubešćica 10
  8. Rak Rakitje Topfishing Garbolino 15

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana