Državno prvenstvo U-21 brod

2 min read

Piše: Arsen

LUKA HAJDARAJ BEZ KONKURENCIJE

ŠRU “KANJAC” iz Korčule bilo je domaćin Državnog Prvenstva za kategoriju U-21 u lovu štapom iz usidrene brodice u razdoblju od 19.- 21.5.2023. Na natjecanju je bilo prisutno 24 natjecatelja iz raznih klubova Hrvatske među kojima se tražio državni prvak za 2023. godinu i kandidati za popunu reprezentacije za 2024.godinu.
Što se tiče zone lova, ona je obuhvaćala akvatorij ispred Lumbarde bogato brakovima i malim otocima.
Lovilo se na malim dubinama pa sve do nekih četrdesetak metara.Najčešći ulovi su bili batoglavci, bugve, šaruni i fratri.Kao mamac su se koristile dagnje i lignje i coreani. Predvezi su bili dugački do 70 cm izrađeni od fluorocarbona,udice veličine od 6 do 10. Koristili su se štapovi sa izmjenjivim vrhovima najčešće dužine od pet metara.
Oba dva dana vrijeme je bilo dobro za ribolov sa slabim vjetrom i ugodnim temperaturama.
Nakon prvog ribolovnog dana u vodstvu je bio Luka Hajdaraj ( ŠRD “KANTRIDA” Rijeka ) koji je ulovio 43 primjeraka teških 3340 grama. Drugi dan prvenstva ulovi su bili dosta skromniji.


Nakon dva dana ribolova u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Luka Hajdaraj (ŠRD “KANTRIDA” Rijeka), drugi je bio Milan Rukavina (KŠRM “BURA” Karlobag), dok je treći bio Josip Taraš (PSD “GIRIČIĆ” Kaštel Gomilica).
U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je zauzela ekipa ŠRD “LOVRATA” Krk ( Leon Bajčić i Tomas Lukarić ), druga je bila ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar (Dominik Ferjančić i Luka Mužanović), dok je treća bila ekipa ŠRD “KANTRIDA” Rijeka (Luka i Teo Hajdaraj).


Najveću ribu natjecanja ulovio je Luka Hajdaraj iz ŠRD “KANTRIDA” RIJEKA, i to škrpinu tešku 775 grama.
Nastup na razigravanju koje će se održati na jesen nakon SP u Irskoj ostvarili su Leon Bajčić, Josip Taraš i Dominik Ferjančić. Milan Rukavina je potvrdio status reprezentativca dok je Luki Hajdaraju ovo oproštajna godina u kategoriji U-21 i želimo mu sreće i uspjeha u seniorima.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. LUKA HAJDARAJ (ŠRD “KANTRIDA” Rijeka) – 2 neg. bodova
  2. MILAN RUKAVINA (KŠRM “BURA” Karlobag) – 7 neg. bodova
  3. JOSIP TARAŠ – 7 neg.bodova (PSD “GIRIČIĆ” Kaštel Gomilica) – 7 neg.bodova

EKIPNI REZULTATI

  1. ŠRD “LOVRATA” Krk (Leon Bajčić i Tomas Lukarić) – 3 neg.bodova
  2. ŠRD ” ZUBATAC” Zadar (Dominik Ferjančić i Luka Mužanović) – 4 neg.bodova
  3. ŠRD “KANTRIDA” (Luka i Teo Hajdaraj) – 5.neg bodova

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana