Ekipno seniori brod

2 min read

Piše: Arsen

UVJERLJIVA POBJEDA ZADRANA

U nedjelju 28.5.2023. u Cresu je održano Ekipno Državno Prvenstvo za kategoriju Seniori lov štapom iz usidrene brodice. Domaćin je bio ŠRD “PARANGAL” iz Cresa.
Na natjecanju je bilo prisutno 13 ekipa iz raznih županija koji su bile najuspješnije na ovogodišnjem Županijskom prvenstvu.
Kao rezultat se boduje ukupna ulovljena težina trojice natjecatelja koji su razvrstani po brodicama sa natjecateljima iz drugih klubova. U svakoj brodici su prisutna tri natjecatelja.
Što se tiče natjecanja, lovilo se po toplom i sunčanom vremenu koje je ometala bura tako da je zona lova smještena u zavjetrini uz kraj u akvatoriju prema Valunu. Lovili su se modraci, fratri, arbuni i knezi.Lovilo se na manjim dubinama do 20 metara. Kao mamac su se koristile dagnje, lignje i coreani. Predvezi su bili dužine od 50 do 70 cm, a štapovi više manje pet metarski.


Treba istaknuti ulov jednog pojedinca; David Bajlo, proslavljeni reprezentativac iz zadarskog “ZUBACA” je u pet sati ribolova ulovio 98 riba (pretežito modrake) ukupne težine 10928. Drugi ulovi su bili znatno skromniji.
Nakon pet sati u jednodnevnom ribolovu najuspješniji su bili ribolovci zadarskog “ZUBACA” ispred rovinjske “MEDUZE” i “GALEBA” iz Raše.

REZULTATI

  1. ŠRD “ZUBATAC” Zadar (David Bajlo, Ivan Galzina i Luka Gredičak) – 15021 grama
  2. ŠRK “MEDUZA” Rovinj (David Pinezić, Tomo Strossmayer i Marijan Klaričić) – 8785 grama
  3. DSRŠAV “GALEB” Raša (Antonio Smoković, Dilan Mileta i Serđo Ružić) – 8019 grama
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana