HRVATSKA MUŠIČARSKA LIGA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: HRVATSKA MUŠIČARSKA LIGA

Sinjani u vodstvu

OGULIN – Mušičari su krajem travnja odradili prva dva kola ovogodišnje Hrvatske mušičarske lige. Prva dva kola, na rijekama Dobri i Slunjčici, protekla su u znaku sinjskih majstora „fly fishinga“. I u prvom i drugom kolu slavila je prva ekipa ŠRD Cetina Sinj, dok su u oba kola drugo i treće mjesto osvojile ekipe ŠRD Cetina Sinj 2 i ŠRD Ogulin.

Na rijeci Dobri ribolov je bio nešto zahtijevniji tako da je samo sa dvije ulovljene pastrve „vrijedne“ 1420 bodova prvo mjesto osvojio Andrej Mirčetić, član ŠRD Slunjčica Slunj. Drugo mjesto, također s dvije ulovljene pastrve, ali vrijedne 1400 bodova osvojio je Josip Jenjić, član ŠRD Cetina Sinj 2, dok je treće mjesto osvojio, također s dvije ribe, ali s 1300 bodova Marko Puškarić, član ekipe ŠRD Ogulin.


Dan kasnije, u nedjelju, u drugom kolu na Slunjčici najbolji hrvatski mušičari imali su daleko bolje ulove. Najviše riba, jedanaest, ulovio je Željko Jareb iz ŠRD Slunjčica Slunj i sa 6580 bodova osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto sa deset ulovljenih riba i 6020 bodova osvojio je Joško Šuća, ŠRD Cetina Sinj 1, dok je treći bio Josip Jenjić, ŠRD Cetina Sinj 2 s osam ulovljenih pastrva i 4960 bodova.


Poslije dva kola prvenstva Hrvatske u ribolovu umjetnom muhom u vodstvu je ekipa ŠRD Cetina Sinj 1, ispred ekipe ŠRD Cetina Sinj 2 i ŠRD Ogulin.


U pojedinačnom poretku vodi Josip Jenjić, ŠRD Cetina Sinj 2 sa 5 bodova, ispred Joška Šuća, ŠRD Cetina Sinj 1 sa 6 bodova i Marka Puškarića, ŠRD Ogulin, koji ima 7 bodova.
Ove godine u Hrvatskoj mušičarskoj ligi natjeće se šest ekipa. Prvenstvo je organizirano kroz šest kola, a sljedeća četiri na redu su: 20. i 21. svibnja na rijekama Jadro i Žrnovnica, te 17. i 18. lipnja na rijekama Gacka i Slunjčica.

TABLICA PH MUHA

  1. ŠRD Cetina 1 Sinj 29
  2. ŠRD Cetina 2
  3. ŠRD Ogulin 52
  4. ŠRD Slunjčica Slunj 58
  5. ŠRD Pastrva Liško Lešće 83
  6. ŠRD Krka Knin 120
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana