Međužupanijsko prvenstvo – seniori brod

3 min read

Piše: Arsen

SRD “VELA STEN 2000” Čižići bilo je domaćin Međužupanijskog prvenstva za seniore u lovu štapom iz usidrene brodice.Na natjecanju je bilo prisutno 48 natjecatelja iz raznih županija Hrvatske koji su tražili plasman na Državno Prvenstvo što će se održati u drugoj polovici mjeseca svibnja u Veloj Luci na Korčuli.
Petnaest natjecatelja je ostvarilo pravo sudjelovanja na ovom natjecanju po prošlogodišnjem plasmanu na Međužupanijskom prvenstvu održanom u Pagu, dok su ostali plasman ostvarili dobrim rezultatima na ovogodišnjim Županijskim natjecanjima održanim u prvoj polovici travnja.
Što se tiče zone lova, ona je obuhvaćala akvatorij ispred uvale Klimno, i to do Rta Šilo prvoga dana lova,dok su drugi dan natjecatelji išli u lijevo do uvale Slivanjska.


Lovilo se na malim dubinama pa sve do nekih četrdesetak metara dubine. Najčešći ulovi su bili arbuni, batoglavci, fratri i knezi. Kao mamac su se koristile dagnje i lignje. Predvezi su bili dugački do 70 cm izrađeni od fluorocarbona,udice veličine od 6 do 10.Treba napomenuti da je ove godine stupila na snagu regulativa po kojoj udica ne smije imati širinu vanjskog luka manju od 5 mm. Koristili su se štapovi sa izmjenjivim vrhovima najčešće dužine od pet metara.
Prvoga dana je vrijeme bilo idealno za ribolov, dok je drugog dana natjecatelje ometala bura.
Nakon prvog lova u vodstvu je bio Dilan Mileta (DSRŠAV “GALEB” Raša ) koji je ulovio 70 primjeraka ukupne težine 5034 gr. Ostali ulovi su bili znatno skromniji tako da je drugi bio Ivan Jukić ( ŠRD “ZUBATAC” Zadar ) sa 2946 gr, dok je treci bio Stefano Erman ( ŠRD “RIBON”Novigrad )sa 2694 gr.
Drugog dana natjecanja ulovi su bili vrlo loši i trajanje natjecanja je skraćeno zbog bure.


Nakon dva dana ribolova u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Dilan Mileta ( DSRŠAV “GALEB” Raša ), drugi je bio Luka Pejaković ( ŠRD “LOVRATA” Krk ), dok je treće mjesto zauzeo David Pinezić ( ŠRK “MEDUZA” Rovinj).
U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je zauzelo ŠRD “LOVRATA” Krk ( Luka Pejaković i Tonči Babić ),druga je bila ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 ( Ivan Galzina i Nino Jukić ), dok je treća ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar 3 ( David Bajlo i Marko Sikirić ).
Najveću ribu natjecanja ulovio je Ilija Rimac iz ribolovnog kluba “ORHAN” iz Dubrovnika, i to arbuna teškog 448 grama.
Za tri tjedna slijedi Državno Prvenstvo u Veloj Luci na Korčuli gdje osim državnog prvaka ćemo dobiti i kandidate za razigravanje za popunu reprezentacije za 2024.godinu.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. DILAN MILETA (DSRŠAV “GALEB” Raša) – 5 neg.bodova
  2. LUKA PEJAKOVIĆ ( ŠRD “LOVRATA” Krk ) – 9 neg.bodova
  3. DAVID PINEZIĆ ( SRK “MEDUZA” Rovinj ) – 11 neg.bodova

EKIPNI REZULTATI

  1. ŠRD “LOVRATA” Krk ( Luka Pejaković i Tonči Babić ) – 4 neg. bodova
  2. ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 ( Ivan Galzina i Nino Jukić ) – 8 neg.bodova
  3. ŠRD “ZUBATAC” Zadar 3 ( David Bajlo i Marko Sikirić ) – 8 neg.bodova

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana