Međužupanijsko prvenstvo – seniori brod

3 min read

Piše: Arsen

SRD “VELA STEN 2000” Čižići bilo je domaćin Međužupanijskog prvenstva za seniore u lovu štapom iz usidrene brodice.Na natjecanju je bilo prisutno 48 natjecatelja iz raznih županija Hrvatske koji su tražili plasman na Državno Prvenstvo što će se održati u drugoj polovici mjeseca svibnja u Veloj Luci na Korčuli.
Petnaest natjecatelja je ostvarilo pravo sudjelovanja na ovom natjecanju po prošlogodišnjem plasmanu na Međužupanijskom prvenstvu održanom u Pagu, dok su ostali plasman ostvarili dobrim rezultatima na ovogodišnjim Županijskim natjecanjima održanim u prvoj polovici travnja.
Što se tiče zone lova, ona je obuhvaćala akvatorij ispred uvale Klimno, i to do Rta Šilo prvoga dana lova,dok su drugi dan natjecatelji išli u lijevo do uvale Slivanjska.


Lovilo se na malim dubinama pa sve do nekih četrdesetak metara dubine. Najčešći ulovi su bili arbuni, batoglavci, fratri i knezi. Kao mamac su se koristile dagnje i lignje. Predvezi su bili dugački do 70 cm izrađeni od fluorocarbona,udice veličine od 6 do 10.Treba napomenuti da je ove godine stupila na snagu regulativa po kojoj udica ne smije imati širinu vanjskog luka manju od 5 mm. Koristili su se štapovi sa izmjenjivim vrhovima najčešće dužine od pet metara.
Prvoga dana je vrijeme bilo idealno za ribolov, dok je drugog dana natjecatelje ometala bura.
Nakon prvog lova u vodstvu je bio Dilan Mileta (DSRŠAV “GALEB” Raša ) koji je ulovio 70 primjeraka ukupne težine 5034 gr. Ostali ulovi su bili znatno skromniji tako da je drugi bio Ivan Jukić ( ŠRD “ZUBATAC” Zadar ) sa 2946 gr, dok je treci bio Stefano Erman ( ŠRD “RIBON”Novigrad )sa 2694 gr.
Drugog dana natjecanja ulovi su bili vrlo loši i trajanje natjecanja je skraćeno zbog bure.


Nakon dva dana ribolova u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Dilan Mileta ( DSRŠAV “GALEB” Raša ), drugi je bio Luka Pejaković ( ŠRD “LOVRATA” Krk ), dok je treće mjesto zauzeo David Pinezić ( ŠRK “MEDUZA” Rovinj).
U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je zauzelo ŠRD “LOVRATA” Krk ( Luka Pejaković i Tonči Babić ),druga je bila ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 ( Ivan Galzina i Nino Jukić ), dok je treća ekipa ŠRD “ZUBATAC” Zadar 3 ( David Bajlo i Marko Sikirić ).
Najveću ribu natjecanja ulovio je Ilija Rimac iz ribolovnog kluba “ORHAN” iz Dubrovnika, i to arbuna teškog 448 grama.
Za tri tjedna slijedi Državno Prvenstvo u Veloj Luci na Korčuli gdje osim državnog prvaka ćemo dobiti i kandidate za razigravanje za popunu reprezentacije za 2024.godinu.

REZULTATI POJEDINAČNO

  1. DILAN MILETA (DSRŠAV “GALEB” Raša) – 5 neg.bodova
  2. LUKA PEJAKOVIĆ ( ŠRD “LOVRATA” Krk ) – 9 neg.bodova
  3. DAVID PINEZIĆ ( SRK “MEDUZA” Rovinj ) – 11 neg.bodova

EKIPNI REZULTATI

  1. ŠRD “LOVRATA” Krk ( Luka Pejaković i Tonči Babić ) – 4 neg. bodova
  2. ŠRD “ZUBATAC” Zadar 1 ( Ivan Galzina i Nino Jukić ) – 8 neg.bodova
  3. ŠRD “ZUBATAC” Zadar 3 ( David Bajlo i Marko Sikirić ) – 8 neg.bodova
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana