HRVATSKA SPIN LIGA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: INTERNET

Šiljo na čelu prolije četiri kola

OGULIN (6. i 7. 5.) – Dobra kod Ogulina pokazala se kao tvrd orah za najbolje hrvatske spineraše u disciplini ribolova umjetnim mamcem pastrve s obale. Ribolov u trećem i četvrtom kolu, protekle subote i nedjelje, bio je i više nego težak, neizvjestan s relativno skromnim ulovima. Suvereni vladar ovogodišnjeg (bogme i lanjskog) prvenstva Jasmin Subašić, član siračke Pastrve, pokleknuo je u trećem kolu i poslije dva prva mjesta u prva dva kola, bio je u trećem kolu tek deveti. U trećem kolu slavio je Mijo Boras, Peščenica Zagreb. No, Japi se vratio u velikom stilu odmah dan poslije u četvrtom kolu s prvm mjestom i ulovljenih čak 12 pastrva u četiri izlaska. No, deveto mjesto iz trećeg kola, koštalo ga je i na čelu prvenstvene tablice zamijenio ga je Boris Šiljeg Šiljo, član ŠRD Ogulin, koji je do sada bio treći i drugi u prva dva kola na Riječini, i dva puta drugi u zadnja dva kola. Šiljo, prvak Hrvatske u ovoj disciplini od prije dvije godine, višestruki reprezentativac, ove godine je konstantno dobar i u vrhu prvenstva te je trenutno vodeći sa 9 bodova. Slijedi ga veteran Japi sa 12 bodova, a na trećem mjestu je veoma ugodno iznenađenje ovogodišnjeg prvenstva mladi Nikola Špoljar, član Piškora Novi Zagreb, koji ima 20 bodova i 22 ulovljene pastrve. Slijedi ga klupski kolega Karlo Rostaš koji ima 22 boda i 16 ulovljenih pastrva.

Do kraja prvenstva u Hrvatskoj spin ligi su preostala još četiri kola. Dakle, pred spinerašima je još jedna polovica prvenstva, tako da će se u drugom dijelu još, sasvim sigurno, još dosta toga promijeniti, bar kad je riječ o poretku od drugog do šestog mjesta. Sljedeća dva kola su 3. i 4. lipnja ponovo na Dobri kod Ogulina. U međuvremenu hrvatsku reprezentaciju u spin ribolovu pastrve umjetnim mamcem s obale čeka nastup na 20. svjetskom prvenstvu u ovoj disciplini, predstojeći vikend, 13. i 14. svibnja na rijeci Vacha u Devinu u Bugarskoj. Upravo u Devinu su hrvatski reprezentativci osvojili jednu od svojih svjetskih medalja, pa se i ove godine očekuje puno od njihovog nastupa.

TABLICA PRVENSTVA

  1. Boris Šiljeg, Krka Knin 9
  2. Jasmin Subašić, Pastrva Sirač 12
  3. Nikola Špoljar, Piškor Novi Zagreb 20
  4. Karlo Rostaš, Piškor Novi Zagreb 22
  5. Željko Kuk, UŠRIDRRH 23
  6. Filip Reberski, Špansko Zagreb 29,5
  7. Mario Matijašić, Ogulin 29,5
  8. Mirko Hanžeković, Šoderica Koprivnica 30
  9. Hrvoje Kuzmić, Šoderica Koprivnica 32
  10. Mijo Boras, Peščenica Zagreb 33
  11. Benjamin Heđa, TSH Čakovec 36
  12. Leo Lukač, Pstrva Sirač 40
  13. Mateo Šugić, Pastrva Sirač 51

Chris standing up holding his daughter Elva
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana