PRVA HRVATSKA RIBOLOVNA LIGA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: SINIŠA SLAVINIĆ

Prva dva kola u znaku Čakovčana

VINKOVCI (15. i 16. 4. 2023.) – Senzacionalnim nastupom krenula je u obranu naslova seniorskih prvaka Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak ekipa TSH Sensas Matchfishing Čakovec. U prva dva kola Prve hrvatske ribolovne lige Čakovčani su na Bosutu u Trbušancima osvojila dva prva mjesta. U prvom kolu prvo mjesto osvojili su sa 7 bodova (1. Alan Perko, 2. Željko Raženj, 2. Sandi Matijašević, 2. Filip Halić), a drugom su bili prvi sa 12 bodova (1. Alan Perko, 3. Sandi Matijašević, 1. Filip Halić, 7. Željko Raženj). Čakovčani su dosta uvjerljivo oba dana ostavili iza sebe ekipe Rak Topfishing Garblino Rakitje i Udica Donji Miholjac, koje su oba dana osvajale drugo i treće mjesto, navješčujući da će ove godine biti najozbiljniji konkurenti vodećih Čakovčana. U prvoj polovici prvenstvene tablice su, poslije prva dva kola, još ekipe Amur Interland Darda i Mura Mursko Središće, dok su potom tri ekipe s istim brojem bodova (Ilova Garešnica, Varaždin Interland VDE i Klen Majur). Na začelju su trenutno Klen Colmic Sveta Marija, Štuka Colmic Torčec i Bistra Repaš. No, do kraja prvenstva ima još deset kola, tako da će se, pogotovo u sredini i na začelju tablice još puno toga promijeniti.

U pojedinačnom poretku na čelo tablice zasjela je prva udica Hrvatske, svjetski prvak, član TSH Sensas Matchfishing Čakovec, Alan Perko, koji je u prva dva kola zablistao s dvije sektorske pobjede. Dapače, oba dana je na Bosutu bio i prvak staze. Prvog dana sa 7816 grama ulova, a drugog sa 10726 grama. Trenutno ga slijede s 3 boda (1-2) Dejan Softić, Rak Topfishing Rakitje na drugom i klupski kolega Filip Halić, također s 3 boda na trećoj poziciji.

Prvoligaška karavana miruje do svibnja, kada se prvenstvo nastavlja trećim i četvrtim kolom na staroj Dravi u Bilju. Prvoligaši će na ovoj vodi svjetskog prvenstva štapove ukrstiti 6. i 7. svibnja.

TABLICA PRVE HRLTABLICA PRVE HRL

  1. TSH Sensas Matchfishing Čakovec 2
  2. Rak Topfishing Garbolno Rakitje 5
  3. Udica Donji Miholjac 8
  4. Bjelka GME Garbolino Sunja 10
  5. Amur Interland Darda 12
  6. Mura Mursko Središće 14
  7. Ilova Garešnica 15
  8. Varaždin Interland VDE 15
  9. Klen Majur 15
  10. Klen Colmic Sveta Marija 18
  11. Štuka Colmic Torčec 20
  12. Bistra Repaš 22
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana