SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U FEEDER RIBOLOVU

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: COARSE ANGLING IRELAND NCFFI

Slavlje irskih ekipa

CASTLEBLAYNEY (22. i 23. 4. 2023.) – Šesto svjetsko klupsko prvenstvo u feeder ribolovu okupilo je na jezeru Lough Muckno 28 ekipa iz osamnaest europskih zemalja. Na žalost izostao je nastup najboljih hrvatskih feeder ekipa. Podsjetimo Hrvatska je imalo pravo nastupa s dvije ekipe na ovom velikom svjetskom susretu u feeder ribolovu.

Domaći teren, treba reći izazovno jezero, veoma teško za ribolov, iskoristile su, po vjetrovitom i hladnom vremenu, odlično domaće ekipe. Naslov svjetskih klupskih prvaka osvojila je ekipa VDE Lurgan (Irska) sa 37 bodova. Članovi ove ekipe imali su odličan sektorski skor oba dana natjecanja (1-3-4-4-7 i 4-1-3-6-4). Za petama su im bili članovi njemačke momčadi Hanstestipper iz Bremena koja je na kraju osvojila drugo mjesto sa 38 bodova, dok je treće mjesto osvojila irska ekipa CM Lalelands sa 41 bodom.

Treba ponoviti da je šteta što nijedna ekipa iz Hrvatske nije smogla (financijske i organzacijske) snage da otputuje u daleku Irsku, odnosno što im nacionalni savez nije pružio više „vjetra u leđa“.

S obzirom da je sljedeće godine, sedmo svjetsko klupsko prvnstvo u feeder ribolovu zakazano u nimalo bližem Portugalu, ne promjeni li se što u međuvremenu u našem feeder dvorištu, pitanje je hoće li i dogodine zavijoriti hrvatska zasava na svjetskom klupskom feeder prvenstvu.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana