PRVENSTVO HRVATSKE U RIBOLOVU PASTRVE

2 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: ARHIVA

Uvjerljiva pobjeda Marka Minanova

KLANJEC – Završilo je prvenstvo Hrvatske u prvoj disciplini s kojom je u svom prgramu natjecanja ove godine krenuo Hrvatski športsko ribolovni savez. Riječ je o ribolovu pastrve prirodnim mamcima na brzim vodama, koja je po starosti treća disciplina, poslije castinga i lova ribe udicom na plovak, koju u svom programu ima HŠRS. Ove godine svih šest kola odlovljeno je tijekom ožujka na rijeci Sutli u Klanjcu, na stazi gdje je lani održano svjetsko prvenstvo u ovoj disciplini i gdje će u svibnju spineraši imati svoja dva kola PH. Odličan domaćin prvenstva bilo je SRD Sutla Klanjec. Nekoliko kola je odlovljeno po visokoj i zamućenoj vodi tako da je ribolov bio iznimno težak, a ostvareni ulovi skromni. No, najbolji su se pokazali i u takvim uvjetima.

Prvenstvo je održano uoči odlaska reprezentacije Hrvatske na svjetsko prvenstvo, koje se početkom travnja održava u Italiji, tako da je to bio i odličan trening uoči odlaska na SP. Spomenimo da je u dosadašnjih 30 izdanja svjetskih prvenstava u „trota torente“ ribolovu hrvatska reprezentacija izostala samo jednom sa svjetskog prvenstva i to onog održanog u Slovačkoj.

Netom završeno prvenstvo Hrvatske u pastrvaškom ribolovu prošlo je u dominaciji mladog Siščanina, Marka Minanova. Ovaj član ŠRD Smuđ Sisak naprosto je pomeo konkurenciju. Uvjerljivo je odlovio svih šest kola prvenstva. Stalno je bio na vrhu prvenstvene tablice. Naslov prvaka Hrvatske osvojio je s impozantnim skorom osvojenih mjesta: 2 – 3 – 1 – 4 – 1 – 1. Osvojio je 12 bodova s ukupno ulovljenih 48 riba. Drugoplasiranog Anđela Orača, TPK Zagreb ostavio je iza sebe s 12 bodova razlike, a trećeplasiranog Sašu Borošića, klupskog kolegu, s 14 bodova razlike. Orač i Borošić potvrdili su svoje lanjske plasmane u ligi, kada su također osvojili drugo i treće mjesto. Uz njih mjesto u reprezentaciji koja će nagodinu braniti boje Hrvatske na svjetskom prvenstvu izborili su još Zlatko Poparić, TPK Zagreb i Boris Grubić, Smuđ Sisak.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Vrhovna sutkinja natjecanja bila je Ljerka Kahlina.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana