ALPE ADRIA KUP MEĐIMURSKE PASTRVE

2 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: SRK „KLEN“ SVETA MARIJA

Pobjeda Mađara

SVETA MARIJA (30. 3. 2024.) – SRK Klena Sveta Marija bio je organizator tradicionalnog međunarodnog spineraškog natjecanja u ribolovu pastrve s obale umjetnim mamcem Kupa Međimurske pastrve ’24. Riječ je o našem najznačajnijem i jednom od najstarijih spineraških natjecanja u spin ribolovu pastrve, koje se organizira kao Alpe – Adria kup. Natjecanje je održano na poznatoj spineraškoj stazi Drenažnog jarka u Svetoj Mariji, a okupilo je 12 ekipa iz Mađarske, Češke i Hrvatske, koje su ukupno ulovile 412 komada pastrva.

Natjecanje je proteklo u dominaciji mađarskih spineraša, koji su osvojili naslov ekipnih i pojedinačih prvaka.
Prvo mjesto osvojila je ekipa „Mađarska 2“ (Horvat Tamas, Kovacs Tamas, Rudolf Rohbeck) sa 36,5 bodova i ukupno ulovljenom 41 pastrvom. Drugo mjesto osvojila je ekipa „Mađarska Streat Team“ sa 43,5 bodova i 66 ulovljenih riba, dok su treće mjesto osvojili hrvatski spineraši, ekpa ŠRK „Šoderica“ iz Koprivnice sa 50 bodova i 42 ulovljene pastrve. Za ekipu ŠRK „Šoderica“ su nastupili: Hrvoje Kuzmić, Mirko Hanžeković i Dominik Jaković. Četvrto mjesto je osvojila ekipa „Češka 1“ sa 53 boda i 68 pastrva, a peto ekipa „Mađarska 1“ sa 57 bodova i 28 riba.

U pojedinačnom poreku prvak ovogodišnjeg izdanja „Međimurske pastrve“ postao je Rudolf Rohrbeck („Mađarska 2“) prvak sektora sa 7 bodova. Drugo mjesto osvojio je Zoltan Szilagyi („Mađarska Str. Te.“) sa 8,5 bodova, dok je treći i najbolje plasirai hrvatski predstavnik bio naš poznat reprezentativac Hrvoje Kuzmić (ŠRK „Šoderica“) sa 9,5 bodova.
Vrhovni sudac natjecanja, Dragutin Kedmenec odlično je odradio svoj dio posla.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana