Termo odijelo za ribolov

4 min read

Recenzija: PML Trade d.o.o.
web: www.ribolovnipribor-pero.com

Ribolov često iziskuje dugotrajno stajanje ili sjedenje na jednome mjestu. To obično nije problem ukoliko pecate po ljeti, ali bi zimi mogao biti. Nekoliko je razloga zašto je važno utopliti se ako pecate po hladnom vremenu. Zdravlje je onaj najvažniji. Također, hladno vrijeme remeti koncentraciju toliko važnu za ribolov. Osim toga, hladnoća nam smanjuje užitak pecanja.
Srećom, rješenje za to su termo odijela.

Što je termo odijelo?

Termo odijelo je odjeća dizajnirana i napravljena od takvog materijala da sprečava gubitak tjelesne topline i prodor hladnoće, vlage ili vjetra. S druge strane, moraju biti udobna i dovoljno fleksibilna da omogućuju normalno kretanje. Uobičajeno se sastoje od dva dijela, jakne i hlača, a povremeno imaju i dodatke poput šešira, rukavica ili čizama. Termo odijelo je tako napravljeno da stvara sloj zraka između tijela i okoline. Zrak je odličan izolator pa se na taj način odljev topline svodi na minimum.

Od kakvog materijala se izrađuje termo odijelo?

Vanjski dio odijela se izrađuje od umjetnih materijala poput najlona, poliestera ili gore texa koji ne propuštaju vodu ni vjetar. Unutrašnji dio je rađen od udobnijeg i mekšeg materijala poput flisa ili vune koji pruža izolaciju.

Na što obratiti pažnju prilikom kupovine termo odijela?

Veličina i udobnost su dvije najvažnije stvari kod odabira odijela. Ono ne smije biti predugačko niti prekratko te mora omogućavati pun raspon pokreta. Patent zatvarač treba biti od željeza radi veće izdržljivosti dok šavovi trebaju biti vodonepropusni.
Oznake u jarkim bojama će vas učiniti vidljivijima po magli ili mraku. Korisno je imati što više džepova za spremanje sitnica koje moraju biti pri ruci. Kapuljača i visoki ovratnik pružaju dodatnu zaštitu, a dobro je i da odijelo bude lako za održavanje.
Uvijek je dobar savjet kupiti odijelo renomiranih proizvođača.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

DAM Deutsche Angelgeräte Manufaktur

DAM je njemački proizvođač opreme za ribolov. Osnovan 1875. jedan je od najstarijih i najpoznatijih brandova. Od njihovih termo odijela posebno se mogu izdvojiti:

DAM XTHERM WINTER SUIT

Vjerojatno najbolje odijelo koje možete dobiti za tu cijenu.

Izuzetno toplo zahvaljujući mekanoj unutrašnjosti od flisa i poliesterskom punjenju težine 160 grama po kvadratnome metru.
100 % vodonepropusno do 8000 mm vodenog stupca.

Odvojiva, topla kapuljača, vodonepropusni šavovi i patent zatvarači, uzice za zatezanje oko struka i čičak trake oko zapešća i gležnjeva osiguravaju da ništa ne može prodrijeti u unutrašnjost.

DAM IMAX INTENZE THERMO SUIT

Ovo lagano i svestrano odijelo vas čini suhim i toplim u različitim vremenskim uvjetima i prilikama.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Vanjski dio od Oxford najlona sprečava prodor vlage do 8000 mm vodenog stupca, a debela unutrašnjost od poliestera sa 200 grama Thinsulate izolacije sprečava gubitak topline.

Veliki džepovi sprijeda osiguravaju da vam sve bitne sitnice uvijek budu pri ruci, a reflektirajuće trake jamče da ćete biti vidljivi i u uvjetima smanjene vidljivosti.

Prologic

Isto kao i DAM, Prologic je dio Danske tvrtke specijalizirane za ribolovnu opremu. Pouzdanost i inovativnost su njihovi atributi, a od termo odijela bi izdvojili:

PROLOGIC HIGHGRADE THERMO SUIT

Prologicovo odijelo za ekstremne prilike nudi odličan omjer cijene i kvalitete.
100% vodootporan vanjski dio od poliestera kao i zaštićeni šavovi i patent zatvarači osiguravaju suhoću i udobnost. Unutrašnjost od mekog i udobnog flisa pruža toplinu, a cjelokupno odijelo je vrlo lagano i prozračno.

Brojni džepovi, odvojiva kapuljača, trake za zatezanje i podesiv struk daju veliku mogućnost prilagodbe različitim situacijama.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

NASH

NASH je najpoznatiji Britanski brand opreme za ribolov. Između ostalog proizvode i termo odijela, a njihova perjanica je:

NASH ZT ARCTIC SUIT

Ovo svestrano odijelo oduševljava ribolovce zbog svoje udobnosti i pokretljivosti koju pruža onima koji ga nose. Predviđeno je za najhladnije uvjete. Potpuno vodonepropusno do 5000 mm vodenog stupca. Debela unutrašnjost osigurava maksimalnu izolaciju. Ukoliko se spremate za boravak na otvorenom po ozbiljnoj hladnoći, ovo odijelo bi trebalo ući u izbor.

Savage gear

Savage gear je poznat po svojoj inovativnosti i vrlo realističnim mamcima. Vrlo je popularan među europskim ribolovcima, a od njihovih termo odijela bi posebno izdvojili:

SAVAGE GEAR THERMO GUARD

Ono što ovo odijelo izdvaja od ostalih je to što dolazi u trodijelnom kompletu. Sastoji se od tople vanjske jakne, laganije unutarnje i hlača s tregerima. Takva kombinacija vam pušta na volju da odaberete što ćete nositi u kojim vremenskim uvjetima i po kojoj temperaturi.

Ojačano je na ključnim mjestima, potpuno nepropusno za vodu i vjetar, a opet vrlo prozračno.

Chris standing up holding his daughter Elva

Zbog svega toga je cijena nešto viša nego kod ostalih odijela. Srećom pa je u web shopu Ribolovnog pribora Pero na sniženju od 40%.

PML TRADE d.o.o.

Ulica Andrije Hebranga 57, 43 000 Bjelovar
Mobitel : 092 367 72 51
Telefon : 043/231-841
E-mail adresa : [email protected]

Web stranica: www.ribolovnipribor-pero.com

2005. godine otvorena je trgovina za maloprodaju ribolovne opreme te sve do danas Obrt „PERO“ uspješno posluje uz zadovoljstvo naših kupaca. Trgovina i skladišni prostor su smješteni u blizini samog centra u Bjelovaru u ulici Andrije Hebranga 57, te se proteže na oko 150 m2 prostora. Trgovina i online trgovina danas su jedne od najboljih i najopremljenijih trgovina u hrvatskoj.

U trgovini se nalazi preko 8.000 artikala kvalitetnih brendova za ribolov:
Shimano, Okuma, Browning, Daiwa, Fox i mnogi drugi

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana