Starta Trout Area liga

1 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: AREA TROUT CROATIA

ZAGREB – Ove subote i nedjelje (10. i 11. veljače) starta prvo izdanje Trout Area lige odnosno prvenstvo Hrvatske u spin ribolovu pastrve umjetnim mamcem na jezeru. Iznimno popularna ribolovna disciplina, koja je posljednjih desetak godina u svijetu okupila na tisuće ribolovaca, ima svoje poklonike i u Hrvatskoj. Zahvaljujući nekolicini entuzijasta i uz podršku HŠRS-a pokrenuta je liga u šest kola. Prva četiri (po dva svakog dana) lovit će se ove subote i nedjelje, a sljedeći vikend (17. i 18. veljače) peto i šesto kolo. Svh šest kola lovit će se na jezeru Granešina u Zagrebu. Prvo kolo na popularnom Pionircu počinje u 9:00 sati. U prvom, povijesnom izdanju lige, kako saznajemo od Saše Rakara menagera lige, nastupit će 13 natjecatelja. Povjerenik lige je Anđelo Orač, koji je pripremio i hrvatski Pravilnik lige, temeljem pravilinika svjetske ribolovne federacije.

Poslije šest kola bit će oformljena prva povijesna reprezentacija Hrvatske u ovoj disciplini koja bi krajem godine trebala nastupiti na svjetskom prvenstvu u Trout Area ribolovu koje će se održati u Bugarskoj. To je već četvrto SP u ovoj disciplini koje organizira svjetska ribolovna federacija FIPSed. Ove godine SP će se loviti 15. i 16. studenog na jezeru u Kapinovu.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana