HRVATSKA FEEDER LIGA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: HRVATSKA FEEDER LIGA I DALIBOR MARKOTIĆ

Odličan start ŠRU Smuđ Draškovec

GAREŠNICA (22. i 23. 4.) – Lanjski doprvaci Hrvatske u ribolovu hranilicom na dnu – feeder ribolovu, ekipa ŠRU Smuđ Draškovec odlično je startala u prva dva kola ovogodišnje Hrvatske feeder lige. Na jezeru Skresovi u Garešnici, oba dana Draškovčani su osvojili prvo mjesto. U prvom kolu iza sebe su ostavili ekipe Klen Colmic Sveta Marija i Varaždin Interland, dok su u drugom bili prvi ispred ekipa Varaždin Interland i Klen Colmic Sveta Marija.

Ekipa Smuđ Draškovec na čelu je prvenstvene tablice poslije prva dva kola prvenstva sa 2 boda, a slijede je ekipe Varaždin Interland VDE i Klen Colmic Sveta Marija sa po 5 bodova. Podsjetimo ove godine u Hrvatskoj feeder ligi natjeće se ukupno deset ekipa u deset prvenstvenih kola.

Prva dva kola Hrvatske feeder lige lovljena su na jezeru Skresovi u Garešnici. Natjecanje je održano po lijepom i za ribolov veoma dobrom vremenu, a Skresovi su se pokazali kao vrhunska staza za ovakva natjecanja zahvaljujući obilju krupne ribe (šaran, babuška), koja je lovljena tijekom natjecanja. Zahvaljujući ŠRD Ilova Garešnica i Gradu Garešnica, koji su zajedničkim snagama pretvorili ovo jezero u vrhunsku turističko-ribolovnu destinaciju, a nedavnim ulaganjima u betonirane i pocinčane platforme s jedne i drvene s druge strane jezera ponudili su ribolovcima vrhunsku natjecateljsku stazu pogodnu za međunarodna, pa i svjetska prvenstva. Ukupno je sada 114 ribolovnih mjesta – platformi s obje strane jezera.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Što se tiče pojedinačnih ulova, prvog dana pobjednik staze bio je Marijan Sraga (Varaždin Interland) sa 33.405 grama ulova, dok je drugog dana s vanserijskim ulovom na stazi slavio Marko Sraga (Smuđ Draškovec) koji je ulovio 52.740 grama ribe.

Poslije dva kola u vodstvu je Marko Sraga (Smuđ Draškovec) s dvije sektorske pobjede i 2 osvojena boda s ukupno ulovljenih 80.500 grama ribe. Drugi je Luka Florijanić (Smuđ Draškovec) također s 2 boda, ali 48.490 grama ukupno ulovljene ribe. Na trećoj poziciji je Mario Pokupec (Šaran Zaprešić Petar šport) sa 4 boda, dok su na četvrtom i petom mjestu prvenstvene tablice Tomislav Klarić, Klen Colmic Sveta Marija) sa 5 bodova i Igor Habek (Varaždin Interland VDE) sa 6 bodova.

Prvenstvo Hrvatske feeder lige se nastavlja s 3. i 4. kolom na jezeru Selnica 20. i 21. svibnja.

TABLICA POSLIJE DVA KOLA

  1. Smuđ Draškovec 2
  2. Varaždin Interland Van Den Eynde 5
  3. Klen Colmic Sveta Marija 5
  4. Šaran Zaprešić Petar šport 8
  5. Šaran Podturen 12
  6. Interland Čakovec 13
  7. Jastrebarsko 14
  8. TSH Matchfishing Čakovec 15
  9. Rak Rakitje 17
  10. Odra Velika Gorica 19

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana