PRVENSTVO HRVATSKE OSOBA S INVALIDITETOM

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: OBITELJSKI ALBUM KLJAJIĆ

Vodi Željko Kljajić

IVANEC – Poslije prva dva kola prvenstva Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak za osobe s invaliditetom vodi Željko Kljajić, član ŠRD Ilova Garešnica. Lovilo se na jezeru u Ivancu, a Kljajić je uvjerljivo bio prvi i u prvom i drugom kolu jedinstvene ribolovne lige za osobe s invaliditetom. U prvom kolu slavio je sa 3904 grama ulova, dok je u drugom bio prvi sa čak 16646 grama ribe. U tom ulovu je bio i amur težak 10850 grama kojeg je Željko uspješno savladao sa štekom. Uz Kljajić u vrhu prvenstvene tablice su za sada još i Nikola Geček (ŠRD Ivanec), koji je bio drugi u prvom kolu, a treći u drugom i Ivica Bonino Hasan (ŠRK Varaždin Interland), koji je u prvom kolu bio četvrti, a u drugom drugi.

Prvenstvo Hrvatske za kategoriju osoba s invaliditetom ove godine se lovi u osam kola, od kojih su treće i četvrto na rasporedu 17. i 18. lipnja na jezeru Skresovi u Garešnici. Ove godine u ligi se natjeće nikad manji broj natecatelja, tek njih sedam, koji do lipnja, dakle imaju pauzu, zbog reprezentativnih obveza većine članova lige. Naime, u međuvremenu, 26. i 27. svibnja ih čeka nastup na svjetskom prvenstvu osoba s invaliditetom, koje se održava u francuskom Toulu na rijeci Mosell. Hrvatska reprezentacija brani naslov svjetskog ekipnog i pojednačnog prvaka, pa se i ove godine mnogo očekuje od njih. Spomenimo da će u istom terminu, na rijeci Mosell biti održana i svjetska prvenstva u kategorijama masters i veterani u lovu ribe udicom na plovak, na kojima će također nastupiti naše veteranska i master reprezentacija.

TABLICA PH INVALIDI

  1. Željko Kljajić, Ilova Garešnica 2
  2. Nikola Geček, ŠRK Ivanec 5
  3. Ivica Bonino Hasan, Varaždin Interland 6
  4. Mensur Rošić, Mura Mursko Središće 9
  5. Igor Terzić, Amur Ladimirevci 10
  6. Zlatko Poparić, TPK Zagreb 11
  7. Dražen Filipović, Ludbreg 13
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana