HRVATSKA SPIN LIGA UMJETNIM MAMCEM S OBALE

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: HSL

Njegovo veličanstvo Japi

JELENJE (22. i 23. 4.) – U subotu i nedjelju na Riječini su startali i najbolji hrvatski spineraši. Prva dva kola Hrvatske spin lige umjetnim mamcem s obale u ribolovu pastrve protekla su u znaku teškog ribolova, ali i u znaku njegovog veličanstva Jasmina Subašića Japija, člana Pastrve Sirač. Aktualni prvak Hrvatske u ovoj disciplini, veteran lige, furiozno je startao s dva prva mjesta. U prvom kolu, kada je dosta reprezentativaca ostajalo i bez ulovljene ribe u pojedinim izlascma, Japi je ulovio šest riba (u tri runde po dvije, a samo je u jednoj ostao bez ulova) osvojivši 15 bodova. Drugo mjesto sa 17 bodova osvojio je član koprivničke Šoderice Mirko Hanžeković, koji je uspio u svakoj „gari“ uknjižiti po jedan ulov, dok je treće mjetso osvojio Boris Šiljeg (Krka Knin) sa 17,5 bodova. Boris je u prva dva izlaska imao po dvije pastrve, a onda je ostao bez ulova, da bi u četvrtom ulovio jednu pastrvu.

U drugom kolu ulovljeno je nešto više ribe. Subašić je ponovo zablistao i osvojio prvo mjesto, ovaj put ukupno ulovivši 17 pastrva, potvrdivši da „bez starca nema udarca“ i da je i u ovoj „brzoj“ disciplini itekako važno iskustvo. Drugo mjesto osvojio je Boris Šiljeg sa osam riba, dok je treći bio Nikola Špoljar (Piškor Novi Zagreb), koji je ulovio 7 pastrva.

Poslije dva kola, dakle, u uvjerljivom vodstvu je Jasmin Subašić, koji je najavio da stari lisac i ove godne i to „brzo i fletno“ od samog starta juriša na novi naslov prvaka Hrvatske. Slijedi ga Boris Šiljeg sa dva boda zaostatka, a onda sa zaostatkom od osam bodova slijede Željko Kuk (UŠRIDRRH) i Mirko Hanžeković.

Chris standing up holding his daughter Elva

Prvenstvo u HSL se nastavlja u svibnju kada su na rasporedu treće i četvrto kolo na Dobri u Ogulinu. Prvenstvo ove godine ima osam kola i već je sada jasno da će biti iznimno zanimljivo.

TABLICA POSLIJE DVA KOLA

  1. Jasmin Subašić, Pastrva Sirač 2
  2. Boris Šiljeg, Krka Knin 5
  3. Željko Kuk, UŠRIDRRH Zagreb 10
  4. Mirko Hanžeković, Šoderica Koprivnica 10
  5. Nikola Špoljar, Piškor Novi Zagreb 11
  6. Karlo Roštaš, Piškor Novi Zagreb 11
  7. Hrvoje Kuzmić, Šoderica Koprivnica 16
  8. Leo Lukač, Pastrva Sirač 16
  9. Filip Reberski, Špansko 16,5
  10. Benjamin Heđa, TSH Čakovec 18,5
  11. Mario Matijašić, Ogulin 19
  12. Mateo Šugić, Pastrva Sirač 23
  13. Mijo Boras, Peščenica Zagreb 25

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana