KUP JADRANSKO-PODUNAVSKIH ZEMALJA

2 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: ARHIVA

Pet natjecanja u pet disciplina u 2024. godini

ZAGREB – Regionalna asocijacija jadransko-podunavskih zemalja (RAJP) objavila je raspored natjecanja u 2024. godini. S obzirom na sve veći interes za ovo kako ga neki vole zvati EX YU odnosno Balkansko prvenstvo, iz godine u godinu širi se i broj discipina u kojima se organiziraju natjecanja pod kapom međunarodne regionalne asocijacije RAJP. Krenulo se s lovom ribe udicom na plovak, a do ove godine broj dsciplina je narastao na ukupno pet, pa se Kup jadransko-podunavskih zemalja organizira još i u šaranskom ribolovu, spin ribolovu pastrve umjetnim mamcem s obale, feeder ribolovu i mušičarskom (fly fishing) ribolovu.

Sljedeće, 2024. godine Hrvatska i njeni ribolovci odnosno Hrvatski športsko ribolovni savez bit će domaćin Kupa jadransko-podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na plovak. To natjecanje održat ć se od 19. do 21. travnja u Garešnici na jezeru Skresovi. Neposedni domaćin bit će ŠRD Ilova Garešnica i tamošnji županijski savez. Podsjetimo da je ekipa ŠRD Ilova Garešnica ove godine predstavljala Hrvatsku na Kupu jadransko-podunavskih zemalja u Crnoj Gori, gdje je osvojila veoma dobro četvrto mjesto. Kako se očekuje u Garešnici će u travnju nastupiti dvadesetak plovkaroških ekipa iz šest do sedam zemalja.

Najbolje hrvatske feeder ekipe, najbolje plasirane iz ovogodišnje Prve hrvatske feeder lige imat će dogodine priliku nastupiti na Kupu jadransko-podunavskih zemalja u Sloveniji. RAJP kup u feeder disciplini održat će se od 13. do 15. rujna na Savi u Radeči, poznatoj natjecateljskoj stazi na kojoj je do sada održano više europskih i svjetskih prvenstava.
Najbolje šaranaške ekipe iz regije odmjerit će snage na šaranskom kupu jadransko-podunavsih zemalja u Makedoniji od 8. do 10. kolovoza. Lovit će se na akumulaciji Mavrovica, Sveti Nikola.
Kup jadransko-podunavskih zemalja u spin ribolovu pastrve umjetnim mamcem s obale održat će se od 27. do 29. rujna u Bugarskoj na stazi rijeke Vacha kod Devina na kojoj je lovljeno ovogodišnje svjetsko prvenstvo u spin ribolovu.
Najbolje mušičarske ekipe s prostora EX YU lovit će Kup jadransko-podunavskih zemalja u Crnoj Gori od 1. do 4. travnja 2024. Mjesto održavanja i voda bit će naknadno utvrđeni.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Podsjetimo da su hrvatske ekipe u dosadašnjim izdanjima i natjecanjima za Kup jadransko-podunavskih zemalja bile veoma uspješne, pa se očekuju medalje i s nadmetanja tijekom 2024. godine.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana