Razigravanje obala

2 min read

Piše: Arsen

SENIORI I VETERANI RAZIGRAVALI U MAKARSKOJ

Makarska je već tradicionalno bila domaćin razigravanja za popunu reprezentacija u kategorijama koje love sa obale u periodu od 8.12.- 10.12.2023.
Ove godine razigravali su seniori i veterani (+55) dok su reprezentacije seniorki, U-16 i U-21 već prije formirane za iduću godinu bez potrebe razigravanja. Na ovom natjecanju imaju pravo nastupa reprezentativci koji nisu uspjeli potvrditi taj status preko nastupa na SP-u i Državnom Prvenstvu i drugi natjecatelji koji su na Državnom Prvenstvu ostvarili plasman među prvih pet pojedinačno.
Natjecanje se sastoji od četiri lova svaki u trajanju od četiri sata raspoređena u tri ribolovna dana. Prvi je bio jutarnji lov u petak, pa je slijedila subota sa jutarnjim i popodnevnin lovom dok je u nedjelju jedan jutarnji lov zaključio takmičenje. Popodnevni lov se odvijao jedan dio po mraku, što se obično ne prakticira na našim natjecanjima. Zone lova su bile plaže u Tučepima, Makarskoj i Podgori.

U kategoriji seniora, za četiri slobodna mjesta u reprezentaciji razigravalo je šest ribolovaca. Bili su to Alen Bilić (SRK “MEDUZA” Rovinj), David Pinezić (SRK “MEDUZA” Rovinj), Patrik Toma (SRD “KANTRIDA” Rijeka), Vlado Naglić (SRD “KANTRIDA” Rijeka), Denis Županec (ŠRD “ARBUN” Punat) i Toni Linč (KŠR “ULJANIK” Pula).

Veterana je bilo isto šest, ali oni su se borili za tri slobodna mjesta u reprezentaciji. To su bili Oliver Alaburić (ŠRD “ORADA” Pag), Tomo Strossmayer (SRK “MEDUZA” ROVINJ), Osman Tabaković (KŠR “ULJANIK” PULA), Mladen Bajlo (ŠRD “ZUBATAC” ZADAR), Ivan Jukić (ŠRD “ZUBATAC” Zadar) i Slavko Štrkalj (ŠRD “ULIGNA” Kukljica).
Što se tiče ribolova lovile su se najviše bugve, pa batoglavci, knezi, gire, špari, arbuni i pauci. Koristili su se predvezi dužine od 50 cm pa sve do 100 cm, izrađeni od fluorocarbona debljine 0.14- 0.20 mm. sa plutajućim dodacima. Većina ulova je ostvarena neposredno blizu obale, ali u nekim trenucima su bila potrebna i daleka zabacivanja gdje se pokušalo pronaći kojeg arbuna, batoglavca ili giru. Prva tri lova su odrađena po idealnim vremenskim uvjetima, dok su nedjelju obilježili jugo i kiša.
Nakon četiri lova, kod seniora reprezentaciju su izborili David Pinezić, Patrik Toma, Alen Bilić i Denis Županec, dok kod veterana su Tomo Strossmayer, Mladen Bajlo i Osman Tabaković popunili tri slobodna mjesta u reprezentaciji. Seniori će nastupiti iduće godine u Španjolskoj, dok će veterani otputovati na Cipar.

Chris standing up holding his daughter Elva

REZULTATI SENIORI

  1. DAVID PINEZIĆ – 9 neg. bodova
  2. PATRIK TOMA – 13 neg. bodova
  3. ALEN BILIĆ – 13 neg. bodova
  4. DENIS ŽUPANEC – 15 neg. bodova
  5. TONI LINČ – 15 neg. bodova
  6. VLADO NAGLIĆ – 19. neg. bodova

REZULTATI VETERANI + 55

  1. TOMO STROSSMAYER – 6 neg. bodova
  2. MLADEN BAJLO – 11 neg. bodova
  3. OSMAN TABAKOVIĆ – 14 neg. bodova
  4. IVAN JUKIĆ – 15 neg. bodova
  5. SLAVKO ŠTRKALJ – 16 neg.bodova
  6. OLIVER ALABURIĆ – 21 neg.bodova

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana