DODIJELJENI TROFEJI ZA REZULTATE NA PRVENSTVIMA HŠRS U 2023.

3 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: SINIŠA SLAVINIĆ

Najbolji ribolovci Hrvatske u Bjelovaru

BJELOVAR (25. 2. 2024.) – Hrvatski športsko ribolovni savez okupio je u nedjelju najbolje ribolovce i ekipe Hrvatske na tradicionalnoj dodijeli trofeja ekipama i pojedincima za ostvarene natjecateljske rezultate u 2023. godini. Svečano uručenje ove godine je organizirano u bjelovarskom restoranu „Šljukin gon“, a okupilo je dvijestotinjak ribolovaca, svih uzrasnih kategorija, iz cijele Hrvatske koji su lani osvojili jedno od prva tri mjesta, u ekipnom i pojednačnom poretku u ligama za prvenstvo Hrvatske i na pojedinačnim prvenstvima države u deset disciplina u kojima nacionalni ribolovni savez organizira državna prvenstva.

Uz to na ovoj svečanosti HŠRS je uručio posebna priznanja reprezentativcima koji su ostvarili izvanserijske rezultate odnosno osvojili medalje na svjetskim prvenstvima. Priznanja su uručena ženskoj reprezentaciji u lovu ribe udicom na plovak, koja je lani u Srbiji osvojila naslov svjetskih prvakinja, veteranskoj reprezentaciji Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak koja je lani na svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojila treće mjsto na svijetu, te reprezentaciji osoba s invaliditietom koja je lani na svjetskom prvenstvu u Francuskoj bila druga. Priznanja su dobili i pojedinačno najbolje plasirani na svjetskim prvenstvima u lovu ribe udicom na plovak za žene (treće mjesto), veterane (treće mjesto), invalide (treće mjesto), u ribolovu bassa iz čamca (srebro na SP u Portugalu), te u bacačkim disciplinama (srebrna medalja u Poljskoj).

Posebna priznanja za uspjehe u 2023. dobili su: Marijana Mutak, Sanja Oreški, Sara Strbad, Lea Kramar, Tatjana Štajduhar, Ivona Majsec, Marijan Mutak, Anđelko Pregiban, Zlatko Poparić, Ivica Bonino Hasan, Nikola Geček, Mensur Rošić, Željko Kljajić, Dražen Filipović, Kristijan Kosmačin, Branko Matijević, Mišo Minanov, Vladimir Hartek, Božidar Magdić, Ivan Petek, Ivica Petreković, Josip Pecigoš, Filip Pecigoš i Goran Ožbolt.
Predsjednik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, Vladimir Sever je na svečanosti kazao da je HŠRS jedini nacionalni savez u ovom dijelu Europe koji se na ovakav način, već desetak godina, odužuje svojim najboljim natjecateljima i organizira svečanu dodijelu priznanja za osvojeno neko od prva tri mjesta u državi. Pohvalio se da je HŠRS i jedini nacionalni savez u svijetu koji bez prekida gotovo osam desetljeća organizira ekipne završnice Kupa Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.
Na svečanosti su bili nazočni predstavnici športskih ribolovnih saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, Zajednice ŠRDiU Bjelovar, športskih saveza grada i županije, počasni tajnik HŠRS Tomislav Feldhofer, te Ratko Kovačić, prdsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, koji su zajedno s predsjednikom Severom najboljima uručili zaslužene trofeje.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana