MEĐUNARODNI FEEDER KUP

3 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: SINIŠA SLAVINIĆ

Natjecanja u feeder ribolovu sve popularnija i u Hrvatskoj

NARTA (3. 3. 2024.) – Narta je jedno od naselja u Općini Štefanje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Među ribolovcima je poznato po Pajinom viru i Staroj Česmi, pa i nedalekoj rijeci Česmi, sve u svemu odličnim terenima i vodama za razvoj lovnog i ribolovnog turizma, ali i natjecateljskog ribolova. Organiziraju se ovdje naime brojna natjecanja u ribolovu i to u raznim disciplinama, a zahvaljujući ŠRD Amur Narta, društvu osnovanom 1977. godine, od ove godine pokrenuto je i natjecanje u feeder ribolovu. Ribolov udicom na dnu s hranilicom ili feeder disciplina, veoma je popularna u svijetu, a posljednjih desetak godina ima velik broj poklonika i u Hrvatskoj. U feederu se organziraju brojna međunarodna prvenstva, svjetska prvenstva nacija i klubova, a Hrvatska ima i svoju ligu za prvenstvo države. Zbog toga je ŠRD Amur Narta pokrenulo i organiziralo prvi međunarodni feeder kup. I to veoma uspješno. Prvi feeder kup okupio je na staroj Česmi, podno samog naselja Narta čak 30 ribolovaca iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Među natjecateljima je bilo i nekoliko hrvatskih reprezentativaca i prvaka u ovoj disciplini.

Feederaše je stara Česma prve nedjelje u ožujku dočekala okupana suncem. Dan je na momente bio prohladan, ali pod sunčevim zrakama ugodan za ribolov. I riba je dobro radila, pa se stara Česma pokazala u lijepom svijetlu, kao odlična voda za ovakav način ribolova.

Feederaši, podijeljeni u tri sektora ukupno su poslije pet sati ribolova ulovili 377,28 kg ribe. Uglavnom je lovljen šaran, dok su ulovi babuške i deverike bili zanemarivi. Najviše je ulovio Borman Milinović iz Lipovljana u B sektoru – 26 komada ribe ukupne teške 47,92 kg. S tim ulovom Borman je bio i ukupni pobjednik natjecanja. Drugo mjesto je osvojio Marko Sraga iz Draškovca, pobjednik u A sektoru, sa 46,49 kg ukupnog ulova (14 riba), dok je treće mjesto osvojio prvak C sektora, Robert Kuruc iz Luga sa 40,90 kg (10 riba).
Glavni sudac na natjecanju je bio Boris Androlić, dok su vagari u sektorima bili Domagoj Punek, Jan Pavlović i Boris Radotović.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

ŠRD Amur Narta se pobrinulo za jedno lijepo međunarodno federaško prvenstvo i druženje, koje će postati tradicionalno, kako najavljuje predsjednik društva Mile Prodanić.
Ove godine uz redovne aktivnosti vezane uz poribljavanje u ŠRD Amur najavljuju organizaciju još nekoliko natjecanja i to u lovu ribe udicom na plovak i šaranskom ribolovu. S obzirom na bogat fond grabežljivaca u staroj Česmi, smuđa i štuke, a pogotovo soma, u planu je i organizacija spineraškog natjecanja, te višednevnog ribolova na soma.
Nagrade najboljima na 1. feeder kupu uručio je predsjednik Prodanić zajedno s kolegama iz vodstva društva, a potom su se svi sudionici kupa počastili paprikašem kojeg je pripremio Božidar Vučelovski iz Dubrave.

Tijekom natjecanja prezentaciju svojih proizvoda za šaranski i feeder ribolov kod ribičkog doma ŠRD Amur Narta održala je tvrtka Glorius Baits iz Zagreba.

REZULTATI 1. FEEDER KUPA

A sektor:

  1. Marko Sraga 46,49 kg (14 riba)
  2. Dražen Špančić 29,83 kg (9 riba)
  3. Tihomir Petričević 15,23 kg (5 riba)

B sektor:

  1. Borman Milinović 47,92 kg (26 riba)
  2. Ivan Lončarević 46,77 kg (11 riba)
  3. Omer Sohora 15,71 kg (4 ribe)

C sektor:

Chris standing up holding his daughter Elva
  1. Robert Kuruc 40,90 kg (10 riba)
  2. Damir Lekić 32,06 kg (9 riba)
  3. Tihomir Sudar 13,17 kg (6 riba)

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana