MEĐUNARODNI FEEDER KUP

3 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: SINIŠA SLAVINIĆ

Natjecanja u feeder ribolovu sve popularnija i u Hrvatskoj

NARTA (3. 3. 2024.) – Narta je jedno od naselja u Općini Štefanje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Među ribolovcima je poznato po Pajinom viru i Staroj Česmi, pa i nedalekoj rijeci Česmi, sve u svemu odličnim terenima i vodama za razvoj lovnog i ribolovnog turizma, ali i natjecateljskog ribolova. Organiziraju se ovdje naime brojna natjecanja u ribolovu i to u raznim disciplinama, a zahvaljujući ŠRD Amur Narta, društvu osnovanom 1977. godine, od ove godine pokrenuto je i natjecanje u feeder ribolovu. Ribolov udicom na dnu s hranilicom ili feeder disciplina, veoma je popularna u svijetu, a posljednjih desetak godina ima velik broj poklonika i u Hrvatskoj. U feederu se organziraju brojna međunarodna prvenstva, svjetska prvenstva nacija i klubova, a Hrvatska ima i svoju ligu za prvenstvo države. Zbog toga je ŠRD Amur Narta pokrenulo i organiziralo prvi međunarodni feeder kup. I to veoma uspješno. Prvi feeder kup okupio je na staroj Česmi, podno samog naselja Narta čak 30 ribolovaca iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Među natjecateljima je bilo i nekoliko hrvatskih reprezentativaca i prvaka u ovoj disciplini.

Feederaše je stara Česma prve nedjelje u ožujku dočekala okupana suncem. Dan je na momente bio prohladan, ali pod sunčevim zrakama ugodan za ribolov. I riba je dobro radila, pa se stara Česma pokazala u lijepom svijetlu, kao odlična voda za ovakav način ribolova.

Feederaši, podijeljeni u tri sektora ukupno su poslije pet sati ribolova ulovili 377,28 kg ribe. Uglavnom je lovljen šaran, dok su ulovi babuške i deverike bili zanemarivi. Najviše je ulovio Borman Milinović iz Lipovljana u B sektoru – 26 komada ribe ukupne teške 47,92 kg. S tim ulovom Borman je bio i ukupni pobjednik natjecanja. Drugo mjesto je osvojio Marko Sraga iz Draškovca, pobjednik u A sektoru, sa 46,49 kg ukupnog ulova (14 riba), dok je treće mjesto osvojio prvak C sektora, Robert Kuruc iz Luga sa 40,90 kg (10 riba).
Glavni sudac na natjecanju je bio Boris Androlić, dok su vagari u sektorima bili Domagoj Punek, Jan Pavlović i Boris Radotović.

ŠRD Amur Narta se pobrinulo za jedno lijepo međunarodno federaško prvenstvo i druženje, koje će postati tradicionalno, kako najavljuje predsjednik društva Mile Prodanić.
Ove godine uz redovne aktivnosti vezane uz poribljavanje u ŠRD Amur najavljuju organizaciju još nekoliko natjecanja i to u lovu ribe udicom na plovak i šaranskom ribolovu. S obzirom na bogat fond grabežljivaca u staroj Česmi, smuđa i štuke, a pogotovo soma, u planu je i organizacija spineraškog natjecanja, te višednevnog ribolova na soma.
Nagrade najboljima na 1. feeder kupu uručio je predsjednik Prodanić zajedno s kolegama iz vodstva društva, a potom su se svi sudionici kupa počastili paprikašem kojeg je pripremio Božidar Vučelovski iz Dubrave.

Tijekom natjecanja prezentaciju svojih proizvoda za šaranski i feeder ribolov kod ribičkog doma ŠRD Amur Narta održala je tvrtka Glorius Baits iz Zagreba.

REZULTATI 1. FEEDER KUPA

A sektor:

  1. Marko Sraga 46,49 kg (14 riba)
  2. Dražen Špančić 29,83 kg (9 riba)
  3. Tihomir Petričević 15,23 kg (5 riba)

B sektor:

  1. Borman Milinović 47,92 kg (26 riba)
  2. Ivan Lončarević 46,77 kg (11 riba)
  3. Omer Sohora 15,71 kg (4 ribe)

C sektor:

  1. Robert Kuruc 40,90 kg (10 riba)
  2. Damir Lekić 32,06 kg (9 riba)
  3. Tihomir Sudar 13,17 kg (6 riba)
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana