TROUT AREA LIGA HRVATSKE

2 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: SINIŠA SLAVINIĆ I AREA TROUT CROATIA

Tomislav Lončarić prvi prvak TA lige Hrvatske

ZAGREB (17. i 18. 2. 2024.) – Naslovom prvog prvaka Trout Area lige Hrvatske okitio se Tomslav Lončarić, član ŠRD Som Kotoriba. Tomislav je u šest kola novopokrenute lige Hrvatske u disciplini ribolova pastrve umjetnim mamcem na jezeru („Trout Area“) ostvario najviše pobjeda u međusobnim duelima, čak 20, osvojivši ukupno 102 boda s ulovljenih ukupno 46 pastrva. Drugo mjesto osvojio je Tomislav Žvan, TPK Zagreb sa18 međusobnih pobjeda i 97 bodova, dok je treći najbolji na prvenstvu Hrvatske u Trout Area disciplini bio Karlo Rostaš, ŠRD Piškor Zagreb sa 94 boda i ostvarenih 17 međusobnih pobjeda. Uz njih mjesto u reprezentaciji Hrvatske koja bi 15. i 16. studenog trebala nastupiti na četvrtom svjetskom prvenstvu u spin ribolovu pastrve umjetnim mamcem na jezeru u bugarskom Kapinovu, izborili su i četvrtoplasirani Kristijan Skoko (ŠRD Slunjčica Slunj) i Martin Kuhar (Jastrebarsko).

Trout Area je iznimno zanimljiva i kako je kazao jedan od sudionika ovogodišnjeg prvog prvenstva Hrvatske u ovom ribolovu to je fizički, psihički i taktički vrlo zahtjevna disciplina. Posljednjih desetak godina osvojila je dobar dio europskih zemalja u kojima se već organiziraju i održavaju brojni turniri u ovom ribolovu pastrve umjetnim mamcem (ultra laganim) spinerajem na jezerima, a svjetska ribolovna federacija FIPSed je do sada organizirala tri svjetska prvenstva u ovoj disciplini. Tijekom natjecanja ribolovci odmjeravaju međusobno snage i za svaku pobjedu s igračem protiv kojeg love u tom izlasku osvajaju po 3 boda. Lovi se na umjetne mamce varalice s jednokrakim udicama bez kontrakukice i svaka ulovljena pastrva odmah se vraća iz podmetač „bez dodira“ natrag u vodu. Svih šest kola prvog povijesnog izdanja prvenstva Hrvatske u ovoj disciplini održano je na jezeru Granešina u Zagrebu. Nastupilo je 12 ribolovaca. Odličan domaćin je bila je UŠRIDRRH Zagreb. Vrhovni sudac natjecanja je bio Stjepan Pintarić.

Poželimo našoj prvoj reprezentaciji u ovoj disciplini uspješan nastup na svjetskom prvenstvu krajem godine u Bugarskoj.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana