HRVATSKA FEEDER LIGA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: Feeder Hrvatska i Dalibor Markotić

Šaran Podturen i velikogorička Odra izborili Prvu ligu

GAREŠNICA (26. i 27. 3. 2023.) – Od jedanaest ekipa koje su lani sudjelovale u Prvoj hrvatskoj feeder ligi, prvih osam je zadržalo status prvoligaša. Za popunu lige, u subotu i nedjelju su u Garešnici na jezeru Skresovi održane kvalifikacije na kojima je nastupilo pet ekipa. Poslije dva dana uzbudljivih nadmetanja i zbilja lijepih ulova feeder tehnikom na jezeru Skresovi, mjesto u Prvoj ligi u dva predkola izborile su ekipe Šarana Podturen i Odre iz Velike Gorice. Feederaši Šarana prvog su dana ribolova bili prvi, a drugog drugi i dosta uvjerljivo su osvojili prvo mjesto u kvalifikacijma ukupno uloviši čak 100.090 grama ribe. Dečki iz Odre, startali su u prvom predkolu Hrvatske feeder lige s trećim mjestom, no onda su potegnuli u drugom kada su bili prvi, tako da su na kraju sa četiri boda i 84.892 grama osvojili drugo mjesto. Za ekipu Šarana nastupili su Josip Orehov, Jakob Kolar i Ivan Blažon, a za ekipu Odre Matija Robić, Ivan Risek i Dušan Petrina.

Ulov drugog pretkola Hrvatske feeder lge na Skresovima imao je Dušan Petirna (Odra Velika Gorica), koji je sektorsko prvo i prvo mjesto na stazi osvojio sa 34.605 grama ulova.

Podsjetimo deset kola Hrvatske feeder lige ove godine lovit će se kroz deset kola. Feederaši kreću u travnju kada su prva dva kola na rasporedu 22. i 23. 4. 2023. u Garešnici na jezeru Skresovi. Treće i četvrto kolo lovit će se 20. i 21. 5. na jezeru Selnica, peto i šesto 3. i 4. 6. na jezeru Banova Jaruga, sedmo i osmo kolo 16. i 17. 9. na Jaska jezeru br.4 i deveto i deseto kolo 7. i 8. 10. na jezeru Banova Jaruga. Tada će se znati tko će postati novi prvak Hrvatske u feeder ribolovu i sastav reprezentacije za svjetsko feederaško prvenstvo 2024. u Španjolskoj.

Chris standing up holding his daughter Elva

Ovogodišnji sudionici Hrvatske feeder lige su:

  1. TSH Matchfishing
  2. Smuđ Draškovec
  3. Šaran Zaprešić
  4. Interland Čakovec
  5. Interland Varaždin
  6. Klen Sv. Marija
  7. Rak Rakitje
  8. Jastrebarsko
  9. Šaran Podturen
  10. Odra Velika Gorica.

Naslov prvaka Hrvatske brani Dalibor Markotić, član ŠRD Šaran Petar Športa iz Zaprešića i ekipa TSH Matchfishing Čakovec.

TABLICA KVALIFIKACIJA

  1. Šaran Podturen 3
  2. Odra V. Gorica 4
  3. Linjak Palovec 5
  4. Deverika Draž 8
  5. Mura M. Središće 10

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana