HRVATSKA FEEDER LIGA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: HRVATSKA FEEDER LIGA I DALIBOR MARKOTIĆ

Odličan start ŠRU Smuđ Draškovec

GAREŠNICA (22. i 23. 4.) – Lanjski doprvaci Hrvatske u ribolovu hranilicom na dnu – feeder ribolovu, ekipa ŠRU Smuđ Draškovec odlično je startala u prva dva kola ovogodišnje Hrvatske feeder lige. Na jezeru Skresovi u Garešnici, oba dana Draškovčani su osvojili prvo mjesto. U prvom kolu iza sebe su ostavili ekipe Klen Colmic Sveta Marija i Varaždin Interland, dok su u drugom bili prvi ispred ekipa Varaždin Interland i Klen Colmic Sveta Marija.

Ekipa Smuđ Draškovec na čelu je prvenstvene tablice poslije prva dva kola prvenstva sa 2 boda, a slijede je ekipe Varaždin Interland VDE i Klen Colmic Sveta Marija sa po 5 bodova. Podsjetimo ove godine u Hrvatskoj feeder ligi natjeće se ukupno deset ekipa u deset prvenstvenih kola.

Prva dva kola Hrvatske feeder lige lovljena su na jezeru Skresovi u Garešnici. Natjecanje je održano po lijepom i za ribolov veoma dobrom vremenu, a Skresovi su se pokazali kao vrhunska staza za ovakva natjecanja zahvaljujući obilju krupne ribe (šaran, babuška), koja je lovljena tijekom natjecanja. Zahvaljujući ŠRD Ilova Garešnica i Gradu Garešnica, koji su zajedničkim snagama pretvorili ovo jezero u vrhunsku turističko-ribolovnu destinaciju, a nedavnim ulaganjima u betonirane i pocinčane platforme s jedne i drvene s druge strane jezera ponudili su ribolovcima vrhunsku natjecateljsku stazu pogodnu za međunarodna, pa i svjetska prvenstva. Ukupno je sada 114 ribolovnih mjesta – platformi s obje strane jezera.

Što se tiče pojedinačnih ulova, prvog dana pobjednik staze bio je Marijan Sraga (Varaždin Interland) sa 33.405 grama ulova, dok je drugog dana s vanserijskim ulovom na stazi slavio Marko Sraga (Smuđ Draškovec) koji je ulovio 52.740 grama ribe.

Poslije dva kola u vodstvu je Marko Sraga (Smuđ Draškovec) s dvije sektorske pobjede i 2 osvojena boda s ukupno ulovljenih 80.500 grama ribe. Drugi je Luka Florijanić (Smuđ Draškovec) također s 2 boda, ali 48.490 grama ukupno ulovljene ribe. Na trećoj poziciji je Mario Pokupec (Šaran Zaprešić Petar šport) sa 4 boda, dok su na četvrtom i petom mjestu prvenstvene tablice Tomislav Klarić, Klen Colmic Sveta Marija) sa 5 bodova i Igor Habek (Varaždin Interland VDE) sa 6 bodova.

Prvenstvo Hrvatske feeder lige se nastavlja s 3. i 4. kolom na jezeru Selnica 20. i 21. svibnja.

TABLICA POSLIJE DVA KOLA

  1. Smuđ Draškovec 2
  2. Varaždin Interland Van Den Eynde 5
  3. Klen Colmic Sveta Marija 5
  4. Šaran Zaprešić Petar šport 8
  5. Šaran Podturen 12
  6. Interland Čakovec 13
  7. Jastrebarsko 14
  8. TSH Matchfishing Čakovec 15
  9. Rak Rakitje 17
  10. Odra Velika Gorica 19
Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana