HRVATSKA FEEDER LIGA

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: FB SRK KLEN SVETA MARIJA

Smuđ Draškovec i Igor Habek u vodstvu

SELNICA (26. i 27. 8.) – Najbolji hrvatski feederaši odradili su u subotu i nedjelju na ribnjaku Selnica dva zaostala kola, treće i četvrto, prvenstva Hrvatske u feeder ribolovu, koja nisu u prvotnim terminima mogli loviti zbog visokih voda. S ta dva kola feederaši su kompletirali pola ovogodišnjeg prvenstva i iza njih je sada šest održanih kola.
U kolu održanom u subotu najbolja je bila ekipa Klen Colmic Svet Marija, dok su drugo i treće mjesto osvojile ekipe Jastrebarskog i Smuđa iz Draškovca. Pojedinačno na stazi najbolji ulov imao je Dražen Čokrlić, Rak Rakitje, koji je ulovio 11.387 grama ribe.

Dan kasnije, ponovo se lovilo po velikoj vrućini, što su hrabro izdržali natjecatelji iz svih deset ekipa, koliko ih se ove godine natjeće u prvoj Hrvatskoj feeder ligi. Prvo mjesto osvojila je ekipa Varaždin Interland ispred Rak Raktija i Klen Colimc Sveta Marija. Pojedinačno nabolji na stazi ribnjaka Selnica u četvrtom kolu bio je Tomislav Klarić, Klen Colmic sa 11.508 grama ulova.

Poslije šest kola na prvenstvenoj tablici vodi Smuđ Draškovec sa 17 bodova. Dečki iz Draškovca do sada su uknjižili tri prva, te po jedno drugo, treće i deveto mjesto. Za tri boda razlike bježe drugoplasiranoj eipi Klen Colmic Sveta Marija dok je na trećem mjestu Šarna Zaprešić sa 27 bodova.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

U pojedinačnom poretku poslije šest kola vodi Igor Habek, Varaždin Interland sa 14 bodova. Habek je do sada imao sektorski skor: 2-4-1-4-2-1. Na drugoj poziciji sa 19 bodova je Luka Florijančić, Smuđ Draškovec, dok je treći sa 20 bodova Mario Pokupec, Šaran Zaprešić. Na četvrtom i petom mjestu sa po 21 bodom su Hrvoje Toplek, Interland Čakovec i Tomisav Klarić, Klen Colmic Sveta Marija. Upravo ova dva natjecatelja su najbolje odradla dva zaostala kola na Selnici, Toplek s dva druga i Klarić s dva prva sektorska plasmana.
Prvenstvo u Hrvatsloj feeder ligi nastavlja se 16. i 17. rujna, kada su na rasporedu sedmo i osmo kolo na jezeru br. 4 Novaki u Jastrebarskom.

TABLICA HFL

  1. Smuđ Draškovec 17
  2. Klen Colmic Sveta Marija 20
  3. Šaran Zaprešić 27
  4. Varaždin Interland 28
  5. Interland Čakovec 31
  6. TSH MF Čakovec 33
  7. Jastrebarsko 41
  8. Šaran Podturen 42
  9. Rak Raktije 42
  10. Odra Velika Gorica 49

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana