KUP JADRANSKO-PODUNAVSKIH ZEMALJA

2 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: ARHIVA

Pet natjecanja u pet disciplina u 2024. godini

ZAGREB – Regionalna asocijacija jadransko-podunavskih zemalja (RAJP) objavila je raspored natjecanja u 2024. godini. S obzirom na sve veći interes za ovo kako ga neki vole zvati EX YU odnosno Balkansko prvenstvo, iz godine u godinu širi se i broj discipina u kojima se organiziraju natjecanja pod kapom međunarodne regionalne asocijacije RAJP. Krenulo se s lovom ribe udicom na plovak, a do ove godine broj dsciplina je narastao na ukupno pet, pa se Kup jadransko-podunavskih zemalja organizira još i u šaranskom ribolovu, spin ribolovu pastrve umjetnim mamcem s obale, feeder ribolovu i mušičarskom (fly fishing) ribolovu.

Sljedeće, 2024. godine Hrvatska i njeni ribolovci odnosno Hrvatski športsko ribolovni savez bit će domaćin Kupa jadransko-podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na plovak. To natjecanje održat ć se od 19. do 21. travnja u Garešnici na jezeru Skresovi. Neposedni domaćin bit će ŠRD Ilova Garešnica i tamošnji županijski savez. Podsjetimo da je ekipa ŠRD Ilova Garešnica ove godine predstavljala Hrvatsku na Kupu jadransko-podunavskih zemalja u Crnoj Gori, gdje je osvojila veoma dobro četvrto mjesto. Kako se očekuje u Garešnici će u travnju nastupiti dvadesetak plovkaroških ekipa iz šest do sedam zemalja.

Najbolje hrvatske feeder ekipe, najbolje plasirane iz ovogodišnje Prve hrvatske feeder lige imat će dogodine priliku nastupiti na Kupu jadransko-podunavskih zemalja u Sloveniji. RAJP kup u feeder disciplini održat će se od 13. do 15. rujna na Savi u Radeči, poznatoj natjecateljskoj stazi na kojoj je do sada održano više europskih i svjetskih prvenstava.
Najbolje šaranaške ekipe iz regije odmjerit će snage na šaranskom kupu jadransko-podunavsih zemalja u Makedoniji od 8. do 10. kolovoza. Lovit će se na akumulaciji Mavrovica, Sveti Nikola.
Kup jadransko-podunavskih zemalja u spin ribolovu pastrve umjetnim mamcem s obale održat će se od 27. do 29. rujna u Bugarskoj na stazi rijeke Vacha kod Devina na kojoj je lovljeno ovogodišnje svjetsko prvenstvo u spin ribolovu.
Najbolje mušičarske ekipe s prostora EX YU lovit će Kup jadransko-podunavskih zemalja u Crnoj Gori od 1. do 4. travnja 2024. Mjesto održavanja i voda bit će naknadno utvrđeni.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Podsjetimo da su hrvatske ekipe u dosadašnjim izdanjima i natjecanjima za Kup jadransko-podunavskih zemalja bile veoma uspješne, pa se očekuju medalje i s nadmetanja tijekom 2024. godine.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana