LIGE MLADEŽI U15, U20, U25

2 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: FACEBOOK

Start na Skresovima

GAREŠNICA (13. i 14. 4. 2024.) – Budućnost hrvatskog plovkaroškog ribolova okupila se proteklog vikenda u Garešnici. Na jezeru Skresovi startalo je ovogodišnje izdanje liga u sve tri kategorije mladeži za prvenstvo Hrvatske i izbor reprezentacije. Prva dva, od osam kola, odlovljena su po lijepom i sunčanom vremenu. Oba dana su bila iznadprosječno topla za ovo doba godine. Riba je dobro radila. Uz babušku lovljen je krupna šaran. Ribolov je bio dirigiran, lovilo se samo štekom.

U15

U kategoriji ribolovaca do 15 godina života ove godine u prvenstvu Hrvatske nastupa 12 mladih ribolovaca. Poslije dva kola poveo je Vinko Lončar, član Štuke Colmic Torčec s 2,5 boda. Vinko se odlično snašao na jezeru Skresovi. U prvom kolu je bio treći, a u drgom prvi. Inače, u prvom kolu na Skresovima je najbolji ulov imao Jan Vuković, član Šaran Petar Šport ekipe iz Zaprešića koji je ulovio 18270 grama ribe, dok je u drugom kolu najbolji bio vodeći Vinko Lončar sa 18045 grama ulova.

TABLICA U15

  1. Vinko Lončar, Štuka Colmoc Torčec 2,5
  2. Leon Jug, ŠRK TSH Sensas Sl. Čakovec 5
  3. Fran Fundak, Klen Sveta Marija 6
  4. Jan Vuković, Šaran Petar Šport Zaprešić 6,5
  5. Filip Orelj, Klen Nova Gradiška 7,5

U20

U jedinstvnoj ligi U20 ove godine se natjeće 19 ribolovaca starosti do 20 godina života. Poslije prva dva kola u vodstvu je Jan Varga, Glavatica Futura Sensas sa 3 boda, koji je u prvom kolu bio prvi, a u drugom četvrti u svom podsektoru. U prvom kolu najbolji rezultat je ostvario Franko Zili, Slavonac Lipik sa 24080 grama ulova, dok je u drugom najbolja bila njegova klupska kolegica Nataša Grubić sa 17785 grama ulova.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

TABLICA U20

  1. Jan Varga, Glavatica Futura Sensas 3
  2. Fabricio Ištvanek, Sensas Som Sl. Čakovec 3
  3. Nataša Grubić, Slavonac Lipik 3,5
  4. Mateo Dukarić, Ribič Rovišće 3,5
  5. Franko Zili, Slavonac Lipik 4

U25

U kategoriji mladih rbolovaca U25 u ligi nastupa 19 ribolovaca starosti do 25 godina života. Poslije dva kola „Skresova“ vodi Kristijan Komar, Rak Topfishing Garbolino Rakitje s 2 boda. Kristijan od ove godine nastupa u novom klubu, a u prva dva kola je uknjižio odlično prvo i drugo sektorsko mjesto. Komar je odlično lovio u Garešnici. Prvog dana u prvom kolu je bio najbolji na stazi, prvi u svom sektoru sa 13470 grama ribe, dok je u drugom kolu slavila Iva Betlehem, TSH Sensas Som Sl. Čakovec sa 18050 grama ulova.

TABLICA U25

  1. Kristijan Komar, Rak Topfishing Garbolino Rakitje 2
  2. Matej Šalković, Korana Karlovac 2
  3. Oliver Gredičak, Korana Karlovac 4
  4. Iva Betlehem, TSH Sensas Som Sl. Čakovec 4,5
  5. Karlo Strbad, Som Kotoriba 4,5

Prvenstvo Hrvatske u sve tri lige mladeži nastavlja se u lipnju. Treće i četvrto kolo na rasporedu je 1. i 2. lipnja na jezeru Selnica, a ribolov je dirigiran – lovi se samo match tehnikom.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana